- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód jest dostępny w bloku ale nie da się go zamówić. Gdańsk, Jagiellońska 10
Nie wiem co to za strona, dostałem to od Pana, który pracuje w inwestycjach sieciowych z Orange, ale gdzieś na południu, gdyby to był jego rejon to by to załatwił.
Zgłaszałem to na tej stronie natomiast od razu przyszła taka zwrotka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód jest dostępny w bloku ale nie da się go zamówić. Gdańsk, Jagiellońska 10
@pawelkomar1 z tego co dostałeś wynika że pod adresem 10I jest dostępnych 8 mieszkań i 5 lokali biznesowych. Tyle mogą podłączyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelkomar1 napiszę jeszcze raz: skoro tylko wybrane numery mieszkań na klatce mają warunki pozytywne, coś musi blokować dostęp pozostałym. Tu tego nie wyjaśnisz, bo tylko możemy gdybać.
Powodów nie być kilka i to operator ma dać odpowiedź, względnie dopisać do zasięgu pozostałe lokale
Tu sprawy nie załatwisz...pisz do operatora
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Próbowałem to załatwić, nikt nie chce pomóc i nie wie dlaczego tak jest. Jeżeli im nie zależy na klientach to ja tego nie zmienię. Wezmę po prostu światło od netii, bo ma również swoje kable u mnie. Dziękuję za pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie jest tak, że Orange nie dba o klienta. Wg mnie obsługa jest całkiem ok, tylko trzeba trafić na konkretną osobę w obsłudze. Ale tak chyba jest wszędzie... Mieszkając w bloku po prostu musisz zaakceptować, że jesteś częścią społeczności i sam jako jednostka masz mały wpływ na co się dzieje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie u lokalsa musialem aż dojść do 10 osoby, aby załatwić jedną rzecz, w której trzeba tylko kliknąć kilka razy aby to zrobić xD
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelkomar1 a ile jest tam faktycznie mieszkań pod 10I. Jest to mało prawdopodobne żeby projektant się pomylił. Owszem zdarza się że jakiś lokal umknie albo ktoś zagospodaruje strych na mieszkania ale to są różnice rzedu 2- 3 mieszkań.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ponad 100 mieszkań w klatce jest
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelkomar1 to faktycznie sprawa dla reportera. Ja bym napisał do rzecznika Orange z pytaniem czy to standardowa procedura budowy sieci FTTH w blokach wielorodzinnych że buduje się sieć dla 1/5 mieszkańców i jeszcze odhacza jako sukces w planach premiowych. Ciekawe co Ci odpowie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @pawelkomar1
Na stronie Orange mapa zasięgu Orange widzę że pod Twoim adresem Gdańsk ul. Jagiellońska 10I nie jest dostępny Orange Światłowód. Wyskakuje taki komunikat Pod Twoim adresem nie ma jeszcze światłowodu? Wyślij nam zgłoszenie, że chcesz go u siebie. W tym linku https://www.orange.pl/zobacz/swiatlowod-zgloszenie masz formularz do zgłoszenia checi podłączenia światłowodu pod tym adresem.
Znalazłem także informacje na stronie FB w grupie Sieci Światłowodowe takie info, poniewaz jedna osoba również pytała się w tej kwestii na grupie cytuję ,,dlaczego pomimo, że teoretycznie dostępny jest światłowód od Orange, są położone kable jakieś 5 lat temu, część mieszkańców ma Orange, na internet.gov również informacja, że w mojej klatce jest światłowód 8000mb/s, a mimo to nie można kupić usługi."
Odpowiedz jaką uzyskał była następująca, że spółdzielnia wycofała zgodę ze względu na bezpieczeństwo. Dla potwierdzenia przesyłam info w tej kwestii https://www.facebook.com/groups/1193397641114292/posts/2353321051788606/
Pozdrawiam 🙂