Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Światłowód czas oczekiwania

ROZWIĄZANE
agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

@zomiek @Jaki masz modem? Z ONT zewnętrznym? . Czy na modemie jest synchro a nie ma sesji ( @ czerwona). ?

Zrób foto i pokaż

zomiek
Poziom 15, Badacz Przestworzy

jest to fun box 3 poprostu miga tylko internet reszta git nawet swiatlowod jest na zielono, neta nadal nie ma pomimo 2 h na infolini

agat13

@zomiek A jaki masz login w menu modemu?

zomiek

Pisze że mam na jakas Neostrada siie zalogować ale nie znam hasla

zomiek

Technicy  mieli niby je zapisać na umowie ale jest tam pusta rubryka tylko email

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@zomiek teraz hasła nie potrzeba, aby zalogować się do internetu. Router takie ustawienia wykonuje z automatu po resecie do fabryki. Próbowałeś resetować do ustawień fabrycznych?

Highlighted
zomiek

Probowalem ale nadal pisze ze musze  sie zalogować do neostrady

zomiek

Wiadomość zawiera hiperłącze

Problem naprawiłem sam, okazało się,że mój światłowod został najprawdopodobniej odjerestrowany i musiałem go sam zarejestrować, infolinia nie wiedziała ze tak się da a tu link jak ktoś ma ten sam problem https://www.orange.pl/slr/pl/rejestracja  , monterzy coś zwalili najprawdopodobniej 

agat13

@zomiek Kiedyś samemu się rejestrowało i wpisywało ręcznie login i hasło, ale żeby teraz? Musiała wypaść usługa i modem nie zassał sam tego i konieczna była interwencja i manualne wpisanie. Teraz wiem, ze strona rejestracyjną działa jeszcze. Dlatego pytałem o login w modemie, bo jeśli synchro jest, to i modem sam się powinien zaktualizować i pobrać ustawienia. Brak sesji mógł wynikać z ustawień centrali, gdyby wypadły, ale skoro infolinia tego nie widziała... Dobrze, że się udało