- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Orange - Wieczorna tragedia!
22:32 no comments
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I analogicznie do poprzednich dni w dzień normalnie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kwasz I jak teraz jest? Sobota wieczór, pewnie tragedia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No tak @Banan9292 już powoli tracę cierpliwość
poczekam jeszcze trochę do BOK już nie dzwonię!!!
trzeba pomyśleć nad innym ISP tym bardziej że oprócz Orange mam czterech dostawców do wyboru.
Mam tylko nadzieję że nie będę musiał tak jak @sojer2005 szybko działać
chcę być przygotowany tym bardziej że dotychczas byłem z Orange zadowolony.
załamka
telia !!!!
@Banan9292 a jak u ciebie daj test i lokalizację
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kwasz Ja Orange już nie mam od prawie roku, ale byłem u nich dość długi czas i rozumiem Twój ból. U mnie akurat prędkości jeszcze były ok, ale nie dało się grac w wiele gier przez lagi i kiepski ping. Na prędkości jakoś bardzo nie narzekałem, miałem wtedy 300/30 i w sumie tyle było przez większość czasu do battle.net, steam itd, aczkolwiek też problemy się zdarzały, że niby na speedteście pełna prędkość a idzie 2MB/s, mimo że u kolegi 2 bloki dalej z Vectrą w tym samym czasie szło 18MB/s.
Jeśli masz 4 dostawców do wyboru no to uważam że po takich cudach z prędkościami nie masz się co zastanawiać tylko wziąć co innego. Zwłaszcza jeśli masz coś lokalnego. Lokalny dostawca prawdopodobnie zapewni stabilne prędkości + dużo lepszy ping.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja już trzeci dzień jestem u nowego ISP (lokalny, popularny w Gdyni). Światłowód, wziąłem opcję 640/480 - taki trochę custom. Jest bardzo dobrze. Wiem, że to krótko. Ale myślę, że nie jest możliwe, żeby awaria u nich trwała prawie dwa tygodnie bez reakcji! Awarię się zdarzają, za to bardzo nie podoba podejście Orange do tego. Po prostu pokazują, to co każdy widzi, korpo. No nic.
Inna sprawa... jestem teraz bardzo zadowolony z nowego ISP - naprawdę jest różnica, jakby to nazwać, w responsywności / płynności internetu. Strony wczytują się błyskawicznie, YT ładuje się błyskawicznie, etc. Wcześniej z zainteresowaniem śledziłem Wasze dyskuje tutaj o trasach, ping, teraz widzę, że mieliście rację wskazując na ograniczenia Orange w tych kwestiach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam zainteresowanych
po 15.00
aż sam jestem ciekawy jak będzie za 2-3 godz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sojer2005Jaki to dokładnie ISP jeśli można wiedzieć? W Wejherowie jest Chopin Telewizja Kablowa i być może będę mógł skorzystać z usług tego dostawcy. Oczywiście trwają prace u mnie również z Orange nad ich światłowodem. Mam do wyboru te dwie firmy. O Chopinie w necie krążą niezbyt pochlebne opinie, ale z Orange widzę, że nie jest również "różowo". W Gdyni TK Chopin też świadczy usługi, więc jestem ciekawy czy to nie przypadkiem ten operator?
Liczę na odpowiedź.
Pozdrawiam,
Piotr
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sojer2005 ma internet z MaxNet.
Ten TK Chopin dziwnie wysokie ceny i słaby upload strasznie.. 😉 Ale routing jak stabilność jest dobra internetu i nie ma awarii - na plus na pewno dla TK Chopin.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
no i zabawa się zaczyna 😡
nie jest to 4Mbit
ale nie to za co powinno być