- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Łódź Chojny
Dobre pytanie Pan który przyjechał stwierdził fakt, że to napewno nie to bo skąd mam wiedzieć co jest w środku, a oczywiście "spawarki" nie posiadał wiec w sumie robił to co ja mogłem sam zrobić. Zastanawia mnie jak podejść do sprawy z orange bo maja olewczy stosunek, albo twierdza, że u nich wszystko jest ok wg testów i owszem po resetach itd to 300 nieraz sie zdaży ale po kablu. Dzwonia proponują 600Mb/s a ja nawet 200 nie moge osiagnac.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Łódź Chojny
Typ zabezpieczeń WPA2 tylko, nie mix WPA/WPA2 ! reszte masz ok @serdzio , co do wi-fi to max szybkość tylko na wi-fi 5GHz, jeśli Laptop czy PC nie ma 5GHz to będzie wolniej, najlepiej jak komputer po kablu lan spięty z FunBox, wtedy jest szybko i bez zakłóceń, jeśli na TV czy Dekoderze Netflix oglądasz, to też spnij to kablem lan, nie będzie tego co opisujesz, umowa którą masz z Orange, nie gwarantuje regulaminowej prędkości po wi-fi, choć te 300MB jest do uzyskania po wi-fi, ale trzeba mieć dobrą kartę wi-fi w komputerze (szybką AC).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Łódź Chojny
@serdzionapisał(-a)Dobre pytanie Pan który przyjechał stwierdził fakt, że to napewno nie to bo skąd mam wiedzieć co jest w środku, a oczywiście "spawarki" nie posiadał wiec w sumie robił to co ja mogłem sam zrobić. Zastanawia mnie jak podejść do sprawy z orange bo maja olewczy stosunek, albo twierdza, że u nich wszystko jest ok wg testów i owszem po resetach itd to 300 nieraz sie zdaży ale po kablu. Dzwonia proponują 600Mb/s a ja nawet 200 nie moge osiagnac.
Zrobić certyfikowane testy internetu po kablu lan wpiętym w komputer i FunBox, na czat wrzucić te testy i zgłoszenie zrobić, wtedy jest szansa na rozwiązanie problemu > pro.speedtest.pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Łódź Chojny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Łódź Chojny
2 razy zauważyłem nie działam na kablu wiec też za często nie sprawdzam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Łódź Chojny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Łódź Chojny
Nie wiedzieć czemu i o co chodzi widze poprawe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Łódź Chojny
Musisz podłączyć się po kablu i na nim działać i patrzeć czy są spadki. Wi-Fi niestety żaden operator Ci nie zagwarantuje. Za dużo czynników wpływa na wyniki.
Musisz znaleźć najmniej zapchany kanał jakimś Wi-Fi Analizerem i jego ustawić ręcznie (na 5GHz masz na Auto..). Jeżeli spadków nie będzie po kablu a po wi-fi tak, to raczej niewiele będziesz mógł w stanie zrobić.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »