- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównanie oferty z konkurencją
@pawel__b W nocy ani rano do 10 godziny żadnych skoków pingu nie zauważyłem w grze, mimo że winmtr je wykrywa, więc może jakiś false alarm. Do lux.valve.net też są skoki po 300 ms na winmtr czasem ale jak grałem trochę w DotA 2 to nigdy takich nie doświadczyłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No tu widać wzrost ruchu o ponad 1TB w porównaniu do grudnia.
@Banan9 do pośrednich serwerów mogą być skoki, ważne by do docelowego gry nie było.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nawet w docelowym jak jest jeden pik, to nic, ważne by po dużej ilości próbek nie było średniego pingu zawyżonego przez skoki. Skok może się zdarzyć chwilowym obciążeniem łączą przez coś podczas testu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-brtk- Akurat do lux.valve.net często jest skok, i to raczej nie od obciążenia łącza. Właśnie przetestowałem, ponad 400 pakietów i jeden skok do 582 ms. Do vie.valve.net wysłałem 800 pakietów i jest stabilne 22, max skok 29.
To jednak nie ma znaczenia, bo w grze nie ma żadnych skoków i wszystko jest ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to teraz nie ma co gdybać i trzeba czekać co odpowiedzą na reklamację... 😉 Miejmy nadzieję, że coś zrobią z tym Amsterdamem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__b Poszperaj w tym temacie kilka stron wcześniej, tam wrzucałem screena jak pingowałem AMS-IX i było 6% lossa, więc nadal uważam że to nie wina Blizzarda, tylko przeładowany styk TM z AMS-IX.
Ty masz jednak swoje zdanie, ja mam swoje, nie ma się co sprzeczać 😉
@-brtk- Na Orange też były duże skoki na winmtr do lux.valve.net, i wtedy myślałem że to faktycznie coś od Orange, ale jednak nie, bo akurat DotA 2 to jedna z niewielu gier gdzie nie miałem lagów na Orange, dodatkowo na TM również DotA 2 chodzi dobrze i też są te pseudo skoki na winmtr, więc to jednak jakiś fałszywy alarm.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dopiero 12:30 a już ping świruje i lagi są całkiem całkiem:
Pytałem innych graczy i nikt z nich nie ma lagów, tylko ja... widać, ich koronawirus nie dotyczy 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W UPC też nie ma lagów, ale tu zarządza ruchem LibertyGlobal, a tu pasma muszą zapewnić dla kilku państw.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
niestety nie jestem w stanie już pingować adresu 80.249.208.83, to jest adres z puli AS AMS-IX a po tym jak zgłosiłem mojemu operatorowi problemy jeszcze w styczniu to zmienił mi trasę przez Frankfurt i problemy na styku z Blizzardem się skończyły, może być tak że styk AMS-IX z Blizzardem jest przeciążony a trzeba pamiętać że AMS-IX to jeden z największych punktów wymiany ruchu IP w Europie
Zgłoś to do TMobile z prośbą o zmianę trasy do Blizzarda czyli AS57976 przez inny punkt wymiany ruchu np. przez DE-CIX, tam TMobile ma większą rurę
swoją drogą to już DE-CIX we Frankfurcie przebił AMS-IX https://www.de-cix.net/en/locations/germany/frankfurt/statistics