- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównanie oferty z konkurencją
@akira77 W sumie jak 99.9% firm. Tu nie ma zaskoczenia 🙂
Swoją drogą na tym ponagleniu jest stopka, gdzie są wymienieni chyba najważniejsi ludzie którzy zarządzają T-mobile w PL. Jest dyrektor do spraw ''technologii i innowacji''. Może powinienem złapać kontakt z tą osobą na twitterze albo fb czy gdziekolwiek i opisać problem. Nie wiem jednak czy to coś da, bo nikt z wymienionych chyba nie zarządza samą siecią. Aczkolwiek mogę spróbować.
EDIT: Niestety, na twitterze do tej osoby nie mogę wysłać prywatnej wiadomości, jedynie mogę wysłać tweeta... a na facebooku tej osoby nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Reklamacja wysłana na ich email 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panowie
wstrzymajcie się jeszcze z ocenami, tak jak pisałem, gwałtownie wzrasta ruch u wszystkich operatorów ze względu na to iż coraz więcej osób przechodzi na teleprace, nie tylko w Polsce, operatorzy będą musieli dokupić pasmo w punktach wymiany ruchu, to jest sytuacja którą trudno było przewidzieć, a tak apropos Blizzarda to on większość ruchu wywala przez AMS-IX i opóźnienia występuja w corze Blizzarda a nie AMS, zobaczycie co się zacznie dziać od przyszłego tygodnia 😞
Tak jak mówiłem, to jest niezły test infrastruktury operatorów ale i dostawców treści, pamiętajcie że odwołane są zajęcia w szkołach i uczelniach więc dużo więcej osób gra w różne gry sieciowe bo co ma robić siedząc w domu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak, ponieważ TMobile ma wąski styk z AMS-IX
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__b a można sprawdzić jaki mają styk z AMS-IX? Bo na stronie AMS-IX ciężko się coś dowiedzieć, widać, że uczestniczą tylko.
Pokażesz jak wygląda trasa do eu.battle.net od Ciebie z kablówki?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__b Akurat z tym że to wina Blizzarda to nie masz racji, bo TM puszcza dużo tras przez AMS-IX do wielu krajów i tam też jest loss, nie tylko na styku z Blizzardem, więc ewidentnie TM nawala.
Skoro mają wąski styk to czemu tyle tras tam puszczają? Ja jak mam małą reklamówkę to nie pakuję do niej 20kg produktów 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
u mnie trasa do battle.net też idzie przez AMS-IX, dodatkowe informacje wysłałem Ci na priv 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wierz mi że te opóźnienia występują w szkielecie Blizzarda co nie zmienia faktu, że TMobile ma mały styk w AMS-IX, być może ta sytuacja zmusi go do zwiększenia pasma na tym styku
taka mała poprawka, u mnie ruch do AS Blizzarda nie idzie już przez AMS-IX ale przez Frankfurt
ale te piki pingu do wartości prawie 3000ms też się czasem pojawiają ale występują w AS Blizzarda
statystyki AMS https://www.ams-ix.net/ams/documentation/total-stats