- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciekawy mail od orange
"
. Przygotowaliśmy dla Pana propozycję przedłużenia umowy w nowej ofercie. |
Co proponujemy |
Przedłużenie umowy w ofercie Orange Światłowód z prędkością do 600 Mb/s. W ramach umowy na 24 mies. otrzyma Pan ekstra rabat na abonament w wysokości 5 zł przez 24 mies. Dzięki temu miesięczne zobowiązanie będzie wynosiło od 70 zł (z rabatami). |
Co dalej |
W najbliższym czasie otrzyma Pan mail’a z przygotowaną e-umową. W wiadomości będzie przedstawiona nowa oferta oraz opłaty z uwzględnieniem dodatkowego rabatu w wysokości 5 zł przez 24 mies., prosimy o zapoznanie się z nią. Umowę będzie mógł Pan zawrzeć w łatwy i szybki sposób, bez wychodzenia z domu – wystarczy kliknąć w podany link. Link będzie aktywny 3 dni robocze. |
W ramach umowy, którą zaproponujemy będą obowiązywały dotychczas udzielone przez Pana zgody marketingowe oraz zgoda na otrzymywanie faktury elektronicznej. |
Jeśli chce Pan uzyskać szczegółowe informacje lub poznać warunki aktualnej oferty, zachęcamy do kontaktu pod nr 801 234 567 (opłata zgodna z cennikiem) lub wizyty na www.orange.pl. |
Podana cena uwzględnia rabat 4,99 zł/mies. za e-fakturę, odbierany co miesiąc w Mój Orange. |
Za internet w budynkach o typie zabudowy jednorodzinnej do abonamentu doliczamy 20 zł , a za internet dostarczany na sieci innego dostawcy do abonamentu doliczamy 4,99 zł. |
Najniższa cena w ciągu 3 dni przed obniżką 75 zł z rabatami." |
Pewnie nie przedłużę bo i tak wyjdzie mi drożej niż mam obecnie- dochodzi opłata za internet na infrastrukturze innego operatora ale pierwszy raz dostałem takiego maila do tego jeszcze potwierdzonego sms-em od orange.
Pytanie czy to częsta praktyka naszego ukochanego operatora?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_Artek_ jeżeli masz zaznaczone odpowiednie zgody, to od czasu do czasu takie e-maile przychodzą. Ja też dostaję i ma e-maila i SMS-y.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_Artek_ jeżeli masz zaznaczone odpowiednie zgody, to od czasu do czasu takie e-maile przychodzą. Ja też dostaję i ma e-maila i SMS-y.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mail ws. przedłużenia umowy potwierdzony SMS-em
@_Artek_ obecnie to taka linia sprzedaży. Zgody pozwalają, a każdy kanał informowania klienta o kończącej się umowie dobry...może się skusi..
Niedługo będą w dekoderze między filmami banery puszczać...😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak tylko zdziwił mnie ten dodatkowy rabat 5zł którego normalnie z poziomu strony nie ma 😄 ale to i tak wychodzi 70zł. a na nieokreślonym płacę 69,98 gdyby dorzucili do tego FB 10 to jeszcze może bym się skusił a tak to nadal czekam na światło w innym kolorze za 55zł. 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak już dostałem taką ofertę to zapytam ich czy zamiast FB 6 dostanę FB 10 bo i tak jest 5zł drożej niż to co mam na nieokreślonym.......
Dowiedziałem się też że konkurencja do której chce przejść będzie oferowała "internet światłowodowy" na kablu koncentrycznym a w orange mam jednak FTTH, co. prawda nie sądzę żeby przy prędkości 600/100 rodzaj kabla miał jakiekolwiek znaczenie ale chętnie poczytam wasze opinie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jestem po rozmowie z konsultantem, niestety na ten moment wymiana FB 6 na FB 10 nie wchodzi w grę, więc orange nie daje mi żadnego argumentu do przedłużenia umowy mimo że sam szukam takiego trochę na siłę i wychodzę z inicjatywą:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_Artek_ Koncentryka do internetu wybrałbym tylko w przypadku drastycznej różnicy w cenie abonamentu. Mógłbym ewentualnie wziąć samą telewizję w tej technologii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pytanie jaka jest drastyczna @Samotnick ?
Teoretyczne zalety światłowodu wszyscy znamy, pytanie jaka będzie różnica w praktyce? pingi bo w umowie tam też jest gwarantowany 600/100
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Powiedzmy, że pięćdziesiąt procent przy cenie za światłowód na poziomie stu złotych. Dochodzi jeszcze kwestia uploadu, który w HFC jest wyraźnie słabszy przy tej samej prędkości pobierania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No nie.... tak przybliżając to w cenie światłowodu w orange tam miałbym "internet światłowodowy" +tv w tej samej cenie.
Jeśli chodzi o prędkości to teoretycznie w umowie gwarantują te same, jak jest w praktyce nie wiem.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »