- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakie są teraz ceny w Orange Energia?
Jakie są obecne ceny Orange Energia? Ile trwa przejście od obecnego operatora do OE? Czy jest gwarancja ceny na 2022?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINC Stawki za kWh są obecnie w Orange Enegia do końca 2022 równe opłacie urzędowej lokalnego sprzedawcy zatwierdzanej przez URE. Do tego dochodzi opłata handlowa kilkanaście zł miesięcznie. Przejście nic nie kosztuje o ile nie masz umowy terminowej w obecnej firmie. Szczegóły na https://www.orange.pl/view/energia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy aby na pewno? Ja dostałem pocztą informację o zmianie cennika i wg. nowego 1 kWh kosztuje 70 gr netto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na stronie Urzędu Regulacji Energetyki najnowsze zestawienie ofert jest za grudzień zeszłego roku
http://www.maszwybor.ure.gov.pl/download/4/179/ZestawienieGRUDZIEN2021.xls
Wg powyższego pliku Orange Energia działa na terenie całego kraju i stawka netto za energię czynną w G11 to 0,3006 zł/kWh (czyli jest stała i niezależna od lokalnego sprzedawcy):
Czy podpisując dzisiaj umowę zapłacę taka stawkę? Moim lokalnym sprzedawcą jest Energa, jeśli to ma znaczenie.
Wg regulaminu indeksacji zmiany cen są raz na rok na podstawie ceny z poprzedniego roku:
Od konsultanta na infolinii dowiedziałem się, że minimalny czas na migrację do OE to dwa miesiące, mimo tego, że mam już wypowiedzenie od obecnego dostawcy. Przez czas między wygaśnięciem obecnej umowy a rozpoczęciem nowej mam rzekomo płacić stawkę bezumowną 0,90zl/kWh!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To dostawca wypowiedział mi umowę. Dlatego szukam teraz nowej oferty. Zarówno w OE jak i Enerdze termin przyłączenia (czyli rozpoczęcia nowej umowy) to 2 miesiące. Do tego czasu płaci się podwyższoną stawkę, co byłoby ok, gdyby to była moja wina np. to ja bym wypowiedział umowę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINC zwróć także uwagę na to, że czysta energia sprzedawana jest osobno, a dosył osobno. To tak jak BSA w Orange. Jest dostawca usługi i właściciel sieci przesyłowej w Twojej okolicy. I to trzeba brać pod uwagę również w negocjacjach
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINCnapisał(-a)To dostawca wypowiedział mi umowę. Dlatego szukam teraz nowej oferty. Zarówno w OE jak i Enerdze termin przyłączenia (czyli rozpoczęcia nowej umowy) to 2 miesiące. Do tego czasu płaci się podwyższoną stawkę, co byłoby ok, gdyby to była moja wina np. to ja bym wypowiedział umowę.
Czy to Ergo Energy Sp. z o.o ? Jeśli tak to przyłączenie do Orange nastąpi 01.02.2021 r. ponieważ nie ma okresu wypowiedzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie, to inna firma. Czemu w przypadku tej, o której piszesz, ma nie być okresu wypowiedzenia i przyłączenie jest tak szybkie?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »