- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet światłowodowy
Dzień dobry,
na wstępie chcę nadmienić, że się nie znam, także proszę o wyrozumiałość.
Mieszkam na wsi. Na tej wsi jest taka główna droga, wzdłuż której przebiega światłowód po słupach. Domy przy tej drodze są w zasięgu waszego światłowodu (wiem bo skorzystałem z waszej mapy: mapa ).
Niestety mój dom znajduje się ok. 120 metrów od tej drogi ze światłowodem i według waszej mapy nie jestem w zasięgu światłowodu.
Moje pytania są następujące:
- czy istnieje możliwość doprowadzenia światłowodu przez te 120 metrów? (te 120 metrów to moja działka)
- czy jeśli istnieje taka możliwość, to czy można wkopać ten światłowód pod ziemię? (przypominam, że wzdłuż drogi jest na słupach)
- czy jeśli istnieje taka możliwość, to jaka byłaby orientacyjnie cena doprowadzenia takiego światłowodu przez 120 metrów do domu?
z góry dziękuje za pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet światłowodowy
@kloawwaolk ustal z jakiego projektu sąsiedzi maja światłowód. Jeśli inwestycja wlasna operatora zgłoś popyt na stronie Orange I wyślij dodatkowo pismo o dorejonizowanie na adres korespondencji w Skierniewicach. Poleconym.
Jeśli to projekt popc To tu masz wszystko
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet światłowodowy
Dziękuję za odpowiedź,
skorzystałem z mapy z linku, który Pan podał (https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/) i po wpisaniu mojego adresu znalazłem informacje jakoby mój dom był ujęty w tym projekcie POPC. Załączam screenshot, jakby mógłby mi Pan pomóc zinterpretować czy to faktycznie oznacza, że podłączą mi światłowód do domu, to byłbym wdzięczny.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet światłowodowy
@kloawwaolk według tego, tak.
Beneficjentem jest Fibee sp. z o.o i to teraz do nich trzeba pisać o odpowiedź i termin wykonania. Już jest bliżej niż dalej...