- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgon właściciela Orange Love
Dzień dobry,
Tematów podobnych było tutaj trochę, jednakże potrzebuję konkretnych informacji.
Niedawno bliska mi osoba zmarła, posiadała Orange Love, wiem jak to wygląda z kwestią zatrzymania numeru komórkowego (a raczej jego brak), jednak interesuje mnie kwestia terminów:
1. Ile potrwa całkowite odłączenie wszystkich usług osoby zmarłej, tj. Orange Love w którym jest jeden numer komórkowy i dodatkowo jeszcze jeden numer poza tym zestawem ?
I teraz NAJWAŻNIEJSZE:
2. Po jakim czasie od fizycznej rezygnacji w salonie z wiadomej przyczyny można znowu założyć NA TEN SAM ADRES przez inną osobę : internet domowy, telewizję i komórkę jeden numer? Chodzi tutaj o jeden pakiet, więc nie interesuje mnie kwestia dokupywania usługi ( dajmy na to najpierw komórka, bo wiadomo, że to można od ręki załatwić, ale tak nie chcemy)
Po prostu chciałbym aby wszystko się ładnie zazębiło i żeby mama nie musiała czekać nie wiadomo ile czasu bez telewizji i internetu do ponownej możliwości załączenia na siebie tych usług.
Będę bardzo wdzięczny za jak najszczegółowszą odpowiedź.
Pozdrawiam grono użytkowników.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2. Zaraz po odłączeniu usługi, pamiętaj aby jak najszybciej zdać sprzęt.
Usługa to jest na światłowodzie czy miedzi, może LTE ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Komórka ojca nie jest w Orange Love i z niej chcemy zrezygnować, natomiast jeżeli chodzi o numer telefonu wciągnięty w Orange Love to jest to komórka mojej mamy, jej na pewno by zależało na pozostawieniu numeru.
Co do technologii internetu, to jest to światłowód.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mama korzysta z domowego VoIPa , ma stały kontakt z rodziną z Litwy, więc, że tak powiem opłaca się jej to.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Numer stacjonarny po odłączeniu wszystkich usług można zachować zlecając instalację telefonu z konkretnym numerem na łączu analogowym. Po czym można go zmigrować do voipa.
Samo odłączenie jest szybciej, odzyskanie numerów może potrwać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dabrowik30 witaj usługi możesz przenieść na siebie które chcesz jak np pakiet love i mamy nr komórkowy a z reszty możesz zrezygnować bo moja mama tak robiła jak mój tata zamarł tu nie powinno być kłopotu .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Citi2017napisał(-a)@dabrowik30 witaj usługi możesz przenieść na siebie które chcesz jak np pakiet love i mamy nr komórkowy a z reszty możesz zrezygnować bo moja mama tak robiła jak mój tata zamarł tu nie powinno być kłopotu .
Love nie przerejestruje, nawet po zgonie abonenta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arti_Kn_Pla właśnie ja miałem wtedy Full Pack w tamtym okresie
@dabrowik30mam przykrą wiadomość nie możesz . Bo w Orange LOVE nie ma cesji.
Można jedynie zakończyć umowę przedstawiając akt zgonu i podpisać nową umowę w Orange Love, niestety z nowymi numerami.
Nie ma innej opcji. bardzo przykro mi
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »