- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Windows 11 porady i opinie - dotyczące korzystania z usługami Orange
@slav72 to doświadczony @Jozefg, był pierwszy na NO raczej, bo nikt o tym nie pisał, testuje na nowym PC przedpremierową wersję Windows 11 😉
@Misiek62 nie trzeba zacięcia do testowania Windows 11, sprawdż czy komputer zgodny z Windows 11 i przyłącz się do testów, warto zasmakować nowego Windows przed premierą 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie bać się win11!
Pracuje płynnie, bez zacięć, nie odczuwa się że to wersja beta
Trochę zmienione menu i to wszystko!
I uproszczenie: PC wyłącza się tak jak laptop - krótkie przyciśnięcie przycisku zasilania i system się zamyka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jozefg ok, dzięki za spostrzeżenia i informacje 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim mój komputer ma rok ten nowy i ja mam go co teraz znów wymienić bo obsługuje TMP 2.0 bo tego nie ma to głupie jest to lepiej na Linuxa przejść lub pc Android
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Citi2017 wsparcie Windows 10 jest do jesieni 2025, masz czas na zmianę komputera 😉
Na upartego dobry antywirus i jedziesz na Windows 10 aż komputer padnie 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma co gdybać , trzeba zadeklarować się jako tester i przyjdzie komunikat czy komputer ma wszystko i czego mu ew brak. Z taj deklaracji można wycofać się w każdej chwili
Wiem że musi mieć BIOS UEFI czyli ten najnowszy a resztę można ominąć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jozefg jestem całkowicie za, zarejestrować się w programie windows insider może każdy, jeżeli sprzęt spełnia wymagania, pobrać jedenastkę i testować, to przecież "nie boli" 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TMP 2.0 nie jest barierą, by nie zainstalować, win11, są poradniki jak to obejść, jak znaj do wrzycę w temat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam na drugim dysku win11 od początku to jest od 1kompilacji polskiej bo tej co wyciekła angielska nie instalowałem. Pierwsze kompilacje w miarę działały aż mi nagle przestalo pewnego dnia działać wifi. W dodatku tam był ten błąd że po naciśnięciu kalendarza wywalał Explorera i go ponownie uruchamiał. Zainstalowałem potem kompilacje z nr 100 końcówka.czysta instalacje. Ta też działała w miarę stabilniej już aż pewnej nocy wywalił znów greenscreena pisało coś o kernelu. Najdziwniejsze było to że po przeniesieniu dysku na drugi podobny łapek tylko z niższym procesorem przekonfigurowal go jak to zwykle bywa i się uruchomił sprawnie a po przełożeniu do laptopa nr 1 dalej się nie uruchamiał. Nawet był przekładany do 3 laptopa model ten sam co 1 i dalej też się nie włączał. No nic. Zainstalowałem czysta kompilacje z nr 132. Póki co działa. A jeszcze takie spostrzeżenie do kompilacji nr 100 system niby win 11 ale bootloadera nazywa system win10. I wersja systemu też jest jedna. Przy kompilacji z nr 132 widziałem że już jest do wyboru pro pro n home home n i bootloadera nazywa już system win11. A i ustawienia ładniej lepiej wyglądają i łatwiej się w nich można poruszać niż w win10. A W win10 nienawidziłem ustawień. Nie mniej mam nadzieję że zachowają panel sterowania bo jednak tam idzie najłatwiej coś znaleźć szkoda tylko że z panelu sterowania niektóre rzeczy przekierowuje do tego "ustawienia" mogliby to oddzielić nli zachować stary układ a jak ktoś chce korzystać z nowego-od win10 "ustawienia" to wchodzi i tam sb wszystko robi. A jak ktoś chce uzywac panel sterowania to nie powinno przekierowywać do tej aplikacji ustawienia tylko żeby działało jak w win 7. Już w 10 tak zrobili że kilka rzeczy przekierowuje jak system i parę innych. To mnie denerwuje a mogli to rozdzielić. Wracajac Trzeba pamiętać że jest to wersja testowa i nie aktualizować swoich Windowsów 10 które codziennie się używa do win 11.tylko albo się instaluje świeży win10 albo odrazu z obrazu ISO 11ale na jakimś innym dysku, laptopie nie używanym na codzień. Zawiera błędy i potrafi się wysypać w najmniej spodziewanym momencie. Ja już 3 razy przeinstalowywałem. A co do tpm2 i secure boot. Albo modyfikujemy instalatora w obrazie na stałe( boot.wim montujemy w ntlite i integrujemy pliczek z rejestrem) albo za każdym razem odpalając instalator trzeba shift +f10 odpalamy regedit i zmodyfikować rejestr odpowiedni. Testowane win11 na 2 laptopach hp Elitebook 2540p i jeden HP Elitebook 2530p. I na dwóch stacjonarnych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczoraj dostałem mail:
Niedługo rozpoczniemy udostępnianie wczesnych wersji
deweloperskich w kanale deweloperskim, które nie będą już odpowiadać środowisku systemu Windows 11,
które zostaną udostępnione klientom 5 października. Ponieważ te kompilacje pochodzą z najwcześniejszego
etapu nowego cyklu rozwojowego, mogą nie być stabilne i czasami podczas uruchamiania kompilacji
Windows Insider Preview w kanale deweloperskim pojawiają się problemy, które blokują kluczowe działania
lub wymagają obejścia.
Aby korzystać z bardziej niezawodnych kompilacji Windows 11 Insider Previews powiązanych z nadchodzącą
wersją Windows 11, zalecamy przeniesienie urządzenia do kanału beta za pomocą ustawień programu Windows
Insider.