- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przelewy ekspresowe w aplikacji mobilnej
@Jakub_OFIN, wykorzystam Twoją obecność i jeszcze jedną sprawę poruszę. Czy mógłbyś przekazać sugestię do mBanku, by dodać przelewy ekspresowe do aplikacji mobilnej?
Na razie w aplikacji działają przelewy BLIK2BLIK, ale nie każdy ma blika powiązanego z numerem telefonu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko jaka aplikacja Orange finanse czy .mbank
https://www.dobreprogramy.pl/mBank-ostrzega-przed-malware-na-Androida,News,83871.html
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał:
(...) dodać przelewy ekspresowe do aplikacji mobilnej?
Na razie w aplikacji działają przelewy BLIK2BLIK, ale nie każdy ma blika powiązanego z numerem telefonu.
A to nie jest tak, że przelew na nr tel. komórkowego (nie powiązanego z BLIK-iem) polega na wysłaniu SMS-a do odbiorcy zawierającego link do uzupełnienia nru konta bankowego? Nie jestem pewien @Piotrekk85 czy to o ten rodzaj przelewu Ci chodzi (?).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chodzi mi o przelew express elixir. Z poziomu www jest dostępny. W tym przelewie podaje się nr konta, a nie nr telefonu.
Przelew Blik2Blik polega na tym, że jeśli adres ma zarejestrowany numer - to przelew trafia od razu na konto (bez smsa).
PS. Bardziej mi chodzi o sytuację, kiedy chce komuś szybko przelać kasę, a adresat nie wie czy ma Blika (niestety terminologia dla sporej ilości ludzi jest trudna). Mogę np. spróbować wpisać numer komórki i aplikacja mówi jak dojdzie przelew:
Jeśli ktoś nie korzysta, to trzeba zlecić go przez www z użyciem nr konta (przelewy z użyciem nr konta w trybie ekspress elixir nie działają w aplikacji mobilnej).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A? OK. Wszystko jasne 🙂