- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poszukiwana rzetelna baza, spis budek telefonicznych orange
Ale fakt, tym Sokołowem Podlaskim rozbiłeś bank. Chyba czas na wycieczkę 🤣
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINC , prawda, jak Polska to piękna kraj😁 No to jadziem tam🤣
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zapraszam także do Bolesławca! Właśnie ElectroTiel poinformował mnie, że kolejny pozostawiony automat Ascom eXANTO znajduje się przy ul. Kościuszki 15 w Bolesławcu, przy wejściu do dużego sklepu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sputniknapisał(-a)Zapraszam także do Bolesławca! Właśnie ElectroTiel poinformował mnie, że kolejny pozostawiony automat Ascom eXANTO znajduje się przy ul. Kościuszki 15 w Bolesławcu, przy wejściu do dużego sklepu.
Działający czy nie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety najprawdopodobniej jest odłączony od sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciekawa osobliwość znajduje się w Krakowie - nie jest to automat telefoniczny, lecz zwykły telefon (typu górniczego - tzw. iskrobezpieczny), znajduje się on jednak w półkabinie telefonicznej. Telefon jest ogólnodostępny (znajduje się przy publicznej drodze), jednak, niestety, nie da się z niego zadzwonić pod żaden numer - po podniesieniu słuchawki łączy od razu z innym aparatem, zapewne na terenie zakładu (również przy wybraniu prefixu '0').
Aparat znajduje się przy ul. Isep 9 w Krakowie. Najlepiej wysiąść na przystanki autobusowym Isep.
Koordynaty do GPS-u:
N 50,05448
E 20,01815
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oto i ja, ElectroTiel we własnej osobie!
Tak, w Bolesławcu, na ścianie sklepu Kaufland, po lewej od bankomatu, znajduje się Ascom eXANTO w niebieskiej półkabinie. Jest on odłączony od sieci.
Dorzucę od siebie dwa aparaty AWS-7 należące do operatora Multimedia. Znajdują się one w Łapach, przy oddziale tej firmy przy ulicy Handlowej. Aparaty te jeszcze w 2021 roku były czynne. Obecnie nie działają, a prawy aparat ma uszkodzoną komorę wrzutową.
Zdjęcie wykonałem w 2023 roku.
Kolega Sputnik wspominał o aparacie przemysłowym w półkabinie. Krakowska elektrociepłownia prawdopodobnie odkupiła od Orange półkabinę, to samo mogę powiedzieć o pełnej kabinie, znajdującej się przy wjeździe od strony ulicy Ciepłowniczej, która również posiada telefon zakładowy. Robi ona też za miejsce czuwania ochroniarza. Niestety, mamy aktualnie sytuację geopolityczną taką a nie inną, więc ochrona może być mało przychylna do fotografowania takich wynalazków (choć takie obiekty, jak elektrociepłownia, są wyłączone z możliwości oznaczenia ich zakazem fotografowania w myśl art. 616a Ustawy o obronie Ojczyzny).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widzę że się oglądało audyt obywatelski 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od wprowadzenia tego nieszczęsnego zakazu musiałem się trochę prawa nauczyć, biorąc pod uwagę, że moim głównym zainteresowaniem jest jednak fotografowanie infrastruktury i taboru kolejowego - a zdarzy się, że natrafi się na upartego sokistę. Audytora oglądałem jeszcze zanim zakaz stał się faktem. Nawet w pewnym momencie przeprowadziłem małą akcję demontażu znaków zakazu fotografowania - zniknęły one ze szpitala (cywilnego) oraz elektrociepłowni. Będę musiał jeszcze pisać do dwóch firm wodociągowych, które przespały zmianę prawa.