Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poszukiwana rzetelna baza, spis budek telefonicznych orange

ROZWIĄZANE
marcin0216
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

Ale fakt, tym Sokołowem Podlaskim rozbiłeś bank. Chyba czas na wycieczkę

ŁysaKaszankaINC
Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy

Jadziem tam!
bronzub
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

@ŁysaKaszankaINC , prawda, jak Polska to piękna kraj No to jadziem tam

sputnik
Poziom 17, Badacz Przestworzy

Wiadomość zawiera hiperłącze

Zapraszam także do Bolesławca! Właśnie ElectroTiel poinformował mnie, że kolejny pozostawiony automat Ascom eXANTO znajduje się przy ul. Kościuszki 15 w Bolesławcu, przy wejściu do dużego sklepu.

deest
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Wiadomość zawiera hiperłącze

@sputniknapisał(-a)

Zapraszam także do Bolesławca! Właśnie ElectroTiel poinformował mnie, że kolejny pozostawiony automat Ascom eXANTO znajduje się przy ul. Kościuszki 15 w Bolesławcu, przy wejściu do dużego sklepu.

Działający czy nie?

sputnik

Niestety najprawdopodobniej jest odłączony od sieci.

sputnik

Wiadomość zawiera obraz

Ciekawa osobliwość znajduje się w Krakowie - nie jest to automat telefoniczny, lecz zwykły telefon (typu górniczego - tzw. iskrobezpieczny), znajduje się on jednak w półkabinie telefonicznej. Telefon jest ogólnodostępny (znajduje się przy publicznej drodze), jednak, niestety, nie da się z niego zadzwonić pod żaden numer - po podniesieniu słuchawki łączy od razu z innym aparatem, zapewne na terenie zakładu (również przy wybraniu prefixu '0').

Aparat znajduje się przy ul. Isep 9 w Krakowie. Najlepiej wysiąść na przystanki autobusowym Isep.

Koordynaty do GPS-u:

N 50,05448

E 20,01815   

Isep_1.jpg

Isep_7.jpg

Isep_8.jpg

ElectroTiel
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz

Oto i ja, ElectroTiel we własnej osobie!

Tak, w Bolesławcu, na ścianie sklepu Kaufland, po lewej od bankomatu, znajduje się Ascom eXANTO w niebieskiej półkabinie. Jest on odłączony od sieci.

Dorzucę od siebie dwa aparaty AWS-7 należące do operatora Multimedia. Znajdują się one w Łapach, przy oddziale tej firmy przy ulicy Handlowej. Aparaty te jeszcze w 2021 roku były czynne. Obecnie nie działają, a prawy aparat ma uszkodzoną komorę wrzutową.

Zdjęcie wykonałem w 2023 roku.

DSC_0284.JPG

Kolega Sputnik wspominał o aparacie przemysłowym w półkabinie. Krakowska elektrociepłownia prawdopodobnie odkupiła od Orange półkabinę, to samo mogę powiedzieć o pełnej kabinie, znajdującej się przy wjeździe od strony ulicy Ciepłowniczej, która również posiada telefon zakładowy. Robi ona też za miejsce czuwania ochroniarza. Niestety, mamy aktualnie sytuację geopolityczną taką a nie inną, więc ochrona może być mało przychylna do fotografowania takich wynalazków (choć takie obiekty, jak elektrociepłownia, są wyłączone z możliwości oznaczenia ich zakazem fotografowania w myśl art. 616a Ustawy o obronie Ojczyzny).

ElectroTiel_0-1758896501489.png

deest
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Widzę że się oglądało audyt obywatelski

ElectroTiel
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Od wprowadzenia tego nieszczęsnego zakazu musiałem się trochę prawa nauczyć, biorąc pod uwagę, że moim głównym zainteresowaniem jest jednak fotografowanie infrastruktury i taboru kolejowego - a zdarzy się, że natrafi się na upartego sokistę. Audytora oglądałem jeszcze zanim zakaz stał się faktem. Nawet w pewnym momencie przeprowadziłem małą akcję demontażu znaków zakazu fotografowania - zniknęły one ze szpitala (cywilnego) oraz elektrociepłowni. Będę musiał jeszcze pisać do dwóch firm wodociągowych, które przespały zmianę prawa.