- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Czyli jak przejdziesz obok terminala tez pobierze pieniądze czy trzeba cos zrobić jak wyciągnąć kartę z portfela ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
@Anonim: chodzi mi tylko o to, że potwierdzenie zakupu usług elektronicznych jest na mój Orange. Tak samo jak płacisz kartą jest wydruk na terminalu w sklepie. I tylko świstek musi przechować sklep. I teraz najciekawsze? A jak właściciel karty z kartą jest zupełnie w innym miejscu? To już zupełnie inny temat. Ponieważ oszustw i nieuczciwości było wiele już 15 lat temu, więc przepisy są dobrze rozwinięte na ten temat. Tylko czy to robiły banki? Nie. Nieuczciwe punkty z terminalami.
@vdsl2: jeśli czytnik kart jest włączony, to może Cię skasować. Zależy z czego i jak gruby (w sensie materiału) masz portfel.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Paragraf 3 reguluje sposób zawarcia umowy. Jest mowa że dzieje się to na "Platformie". Na początku jest słownik pojęć "Platforma: zautomatyzowana platforma komunikacyjna (m.in. strona www, WAP, aplikacja mobilna), pozostająca pod kontrolą Dostawcy, umożliwiająca dostęp Użytkownika do Produktów;"
A potem paragraf 7:
"Jeżeli przepisy obowiązującego prawa odrębne regulaminy nie stanowią inaczej, Operator nie ponosi odpowiedzialności za naruszenie umowy łączącej Użytkownika z Dostawcą, w szczególności za wady Produktu lub wadliwości w funkcjonowaniu Platformy, chyba że okoliczności te wynikły z winy Operatora. Roszczenia wynikające z powyższych okoliczności
przysługują Użytkownikowi wobec Dostawcy świadczącego Produkt i zapewniającego Platformę."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Platforma działa pod kontrolą dostawcy, ale umowę zawieram z operatorem i dopiero zawarcie umowy z operatorem o świadczenie Usługi Dostępu skutkuje zawarciem umowy przeze mnie z dostawcą. Nie uważam bym zawierała umowę z operatorem. Jeśli ten błąd powstał na skutek wadliwego działania platformy, a operator dokonał takiego wyboru by skorzystać z tej platformy to uważam, że zadaniem właśnie operatora jest wyjaśnienie mi tej całej sytuacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj