Mimo wyłączenia usługi Bezpieczne Dziecko opłata nadal doliczana jest do rachunku

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 22
  • 1

Mimo wyłączenia usługi Bezpieczne Dziecko opłata nadal doliczana jest do rachunku

Mam to samo. Wysyłałem sms z rzekomą opcją dezaktywacji a dopiero teraz na fakturze widzę że opłata jest dalej pobierana. Chory scenariusz. nawet teraz gdy wyślę sms z mojego numeru to mam info że usługa jest u mnie nieaktywna. Za kilka dni przyjdzie kolejna faktura. Myślałem że coś przez lata zmieniło się w orange ale widzę ciągle jakieś kwiatki.

5 ODPOW. 5

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9672
  • 40133
  • 331

Reklamację złóż.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 440
  • 2106
  • 39

W mój orange przeglądarkowym (nie wiedzieć czemu nie mam tego w aplikacji) znajdziesz takie cudo jak limit indywidualny na usługi elektroniczne. Ustaw na 1 zł i z głowy masz na przyszłość.

• 9672
  • 40133
  • 331

Da się też ten limit ustawić na zero. I można też w ogóle (na tej samej formatce) zakazać obciążania rachunku telefonicznego opłatami za inne usługi. Domyślnie (nie wiedzieć czemu?😉) jest to włączone i limit ustawiony jest dość wysoko.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 440
  • 2106
  • 39

Nie próbowałem. Wg FAQA 1 zł

https://www.orange.pl/view/buse

• 9672
  • 40133
  • 331

Mam ustawione na zero. Da się.