- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Głosy zapowiedzi z aparatów telefonicznych CTP-I oraz Ascom Exanto
Witam.
Poszukuję komunikatów z Urmeta CTP-I które były kiedyś na tej oto stronie internetowej.
web.archive.org/web/20050206165419/http://www.phreak.hack.pl/aparaty_ctp.php
Niestety Web Archive nie zarchiwizował tego. A tam były zapowiedzi w różnych językach
Poszukuję też komunikatów typu włóż kartę z żółtego Ascom Exanto.
telesfor.org/automaty/na-karty/
Tutaj jest tylko info o uszkodzonym automacie. Ale były też z tym samym głosem. Nie wszystkie automaty ją miały ale jednak. Jeśli ktoś ma proszę podesłać. Interesują mnie właśnie takie rzeczy z aparatów publicznych.
Z góry dziękuję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@telewizja21 może być z tym problem, bo o ile się orientuję, tego tyłu automaty przestały dawno funkcjonować na mieście
Dane komunikaty nawet jak były dostępne obsłudze technicznej mogły zostać.....skasowane jako bezuzyteczne.
Kiedyś znałem ekipę techniczna od takiego sprzętu, ale po likwidacji usługi się rozeszli.
Podpytam...podeślij tylko co konkretnie chciałbyś uzyskać.
Słyszałem kiedyś o pasjonacie tego typu urządzeń, ale .....
https://www.facebook.com/groups/1310042155687488/posts/38265657779699127/ to też Twoje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Witaj,
Tak to też moje.
Ciężko znaleźć to w sieci, ale wiem że napewno gdzieś są osoby które były zaangażowane w to mogą posiada. Były różne fora itd. Ale Część społeczności się jednak rozeszła.
A to co poszukuję są to komunikaty typu włóż kartę, wybierz numer. One były tam zarówno po polsku jak i angielsku. A plik na stronie phreak.hack nosił nazwę calosc.mp3.
Był tam też MainH8S-2653Flash.zip który w pliku bin zawierał pliki z komunikatami głosowymi.
Z kolei z ascoma exanto poszukuję też zapowiedzi głosowych z automatu m.in włóż kartę. Nie każdy automat go miał ale bywały.
ascom_flash.zip bo tak nazywał się plik na stronie phreak hack mógł zawierać też ukryte w binach pliki audio. Niestety tych plików jak już pisałem web archive nie zarchiwizował.