Czy nastąpi natychmiastowa blokada IMEI po niezapłaconej fakturze? Bądź kiedy to będzie?

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 33
  • 75
  • 0

Czy nastąpi natychmiastowa blokada IMEI po niezapłaconej fakturze? Bądź kiedy to będzie?

Dzień dobry. 
wszystkie faktury miałem opłacane do przodu i ze sporymi nadpłatami. Teraz sytuacja nie pozwoliła mi niestety opłacić w terminie, czy w tej sytuacji mogę spodziewać się natychmiastowej blokady IMEI czy po jakim czasie? 

*Doprecyzowałem nazwę tematu oraz przeniosłem z działy "Telefony i tablety" - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3026
  • 15987
  • 80

@nulka234 jeśli masz problem z opłaceniem raty za sprzęt, to proponuję kontakt z Orange, bo nie spłacając rat, można narobić sobie kłopotów, Orange oddaje dłużnika firmie windykacyjnej, jeśli to telefon, to najpierw go blokuje zdalnie 😎

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

25 ODPOW. 25

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62787
  • 860

@nulka234 raczej nie, najpierw są upomnienia o braku nieopłaconej faktury.

W miarę możliwości zapłać jak najszybciej. 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2398
  • 10489
  • 94

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@nulka234  nie od razu. Po trzech okresach rozliczeniowych. Niestety od razu są naliczane karne odsetki. Najlepiej zapłacić jak najszybciej

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3026
  • 15987
  • 80

@nulka234 jeśli masz problem z opłaceniem raty za sprzęt, to proponuję kontakt z Orange, bo nie spłacając rat, można narobić sobie kłopotów, Orange oddaje dłużnika firmie windykacyjnej, jeśli to telefon, to najpierw go blokuje zdalnie 😎

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35106
  • 293

Spodziewaj się najgorszego.

• 33
  • 75
  • 0

Nie mam problemu, ponieważ ostatnio miałem nadpłaty ponad 400 zł i faktury zawsze właśnie były opłacane z wyprzedzeniem, tylko w tym miesiącu taka obsuwa. 

• 8678
  • 35106
  • 293

Nie ma bonusu za zapłatę przed terminem. Jest kara za brak zapłaty w terminie. Nie stać cię, nie bierz na raty.

• 33
  • 75
  • 0

Owszem stać, przez sześć miesięcy było płacone cały czas z nadpłatami, ale w tym miesiącu mam wyjątkowo sytuację i duży niespodziewany wydatek więc owszem stać. 

• 8678
  • 35106
  • 293

Mnie się nie musisz tłumaczyć. Mnie to absolutnie wszystko jedno. Jeśli cię uraziłem, to przepraszam. Zawsze możesz gdzieś pożyczyć pieniądze na spłatę raty. Albo wziąć z oszczędności. Co jeszcze chcesz żeby ci doradzić? Chcesz wiedzieć coś pewnego, to pytaj swojego wierzyciela.