- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy nastąpi natychmiastowa blokada IMEI po niezapłaconej fakturze? Bądź kiedy to będzie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy nastąpi natychmiastowa blokada IMEI po niezapłaconej fakturze? Bądź kiedy to będzie?
@nulka234napisał(-a)Nie mam problemu, ponieważ ostatnio miałem nadpłaty ponad 400 zł i faktury zawsze właśnie były opłacane z wyprzedzeniem, tylko w tym miesiącu taka obsuwa.
Nadpłata skraca okres spłaty rat, nie idzie na kolejną ratę, chyba że to jest uzgodnione z Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wie pan, jak zrobiłam nadpłatę to automatycznie co miesiąc została pobierana opłata i rata za sprzęt z tych pieniążków ile wpłaciłam i co miesiąc były z tego opłacane raty
Mam nadzieję, że do końca tygodnia jeszcze telefonu nie zablokują.
dziękuję i pozdrawiam.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczoraj skontaktowałem się z Orange i powiedziałem że mam delikatną obsuwę w spłacie raty, Pani powiedziała że mogę liczyć na to, że do 10.06 telefon nie zostanie zablokowany i dzisiaj dostałem maila z informacją, że urządzenie zostało zablokowane, jednakże nadal działa wszystko. Ktoś wie o co chodzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na pewno napisane jest że zostało zablokowane czy może że zostanie zablokowane?
Jeżeli informacja jest że zostało zablokowane to proces jest asynchroniczny, jeden system wysyła powiadomienia a drugi system niezależnie robi blokadę. W każdym razie będzie to kwestia krótkiego czasu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na stronie Orange też jest napisane że urządzenie posiada blokadę IMEI. A wie pan jaki może być okres tego czasu?
Mam też drugi taki sam telefon, ale na nim jest nadpłata 600 złotych więc też nie jest zablokowany, a do pomyłki raczej dojść nie mogło.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podejrzewam że może być to taki sam czas jak w przypadku zdejmowania blokady, czyli do 24h (realnie szybciej). Gdzie sprawdzić czy telefon ma blokadę IMEI w Orange? - Nasz Orange - 250479
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, jak narazie jest wszystko w porządku i telefon nie jest zablokowany.
Wpisywałem numer imei na podanej stronie, też jest napisane że urządzenie posiada blokadę IMEI.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może zostać zablokowany w każdej chwili.