Czy jest możliwość przeczytania wiadomości SMS przez Mój Orange lub jakoś inaczej?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21570
  • 62803
  • 860

Czy jest możliwość przeczytania wiadomości SMS przez Mój Orange lub jakoś inaczej?

W aplikacji MO i na stronie www MO nie ma możliwości czytania SMS-ów. Wyjątkiem jest możliwość odczytania MMS-ów w MO przez www, pod warunkiem, że Twój telefon nie obsługuje MMS-ó.

Można jeszcze skorzystać z bramki SMS: https://sms.orange.pl/, gdzie po wysłaniu SMS-a podajesz swoje dane: e-mail i/lub numer telefonu. W ten sposób będzie można przez 24 godziny odczytywać przez stronę WWW wiadomości od osób które odpiszą na wysłanego przez Ciebie SMS-a z bramki. Niestety ograniczenie tylko dla klientów Orange z aktywną usługą odbieranych SMS-ów z Internetu. Emotikon: Mrugający

sms_www.jpgsms_www_odebrane.jpg

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33104
  • 40664
  • 1403

Warto podkreślić że są to numery wysłane na numer bramki SMS, a nie numer telefonu.

• 21570
  • 62803
  • 860

Dokładnie, numer bramki i wtedy SMS przychodzi na komórkę i na stronę www.

EDIT:

Nie jest to numer komórkowy, natomiast u mnie będzie ważny przez 24 godziny i ciąg cyferek to: 1021634236432. Działa tylko w sieci Orange.

Sprawdzałem, z Play nie da się wysłać.

Ze startera, który nie ma aktywnej usługi odbierania SMS-ów z internetu da się wysłać.

Z oferty NJU Mobile SMS-y też docierają.

Jeżeli chcę wysłać z FLEX, przychodzi wiadomość o braku pakietu na połączenia międzynarodowe:

Screenshot_2019-12-07-08-59-42.png

• 21570
  • 62803
  • 860

@Piotrekk85napisał(-a)

Warto podkreślić że są to numery wysłane na numer bramki SMS, a nie numer telefonu.

Dzięki za podpowiedź. Postanowiłem więc sprawdzić, czy SMS-y na numer z bramki docierają od innych operatorów. Wyniki w poście wyżej Emotikon: Bardzo szczęśliwy

Testy PLAY, Orange, FLEX, NJU Mobile Emotikon: Mrugający

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33104
  • 40664
  • 1403

Okej, dzięki za testy. Ale to nie zmienia odpowiedzi na pytanie zawarte w temacie wątku.

Jeśli samemu nie wgramy czegoś do chmury, to operator nie udostępnia treści smsów wysyłanych bezpośrednio na numer telefonu i wysyłanych bezpośrednio z danego numeru.

• 21570
  • 62803
  • 860

Dokładnie. Nie mniej jednak chciałem sprawdzić zachowanie bramki Internetowej do wysyłania i odbierania SMS-ów. Szkoda tylko, że ograniczona do Orange i czas ważności tylko 24 godziny.

Coś innego Emotikon: Mrugający