- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysokie opóźnienie
Witam, mam problem ze zbyt wysokimi opóźnieniami w grach itp. Kilka miesięcy wszystko działało sprawnie i ping do wp.pl nie wynosił więcej niż 25 ms, natomiast od pewnego czasu ten ping jest na poziomie 40ms, co przekłada się na przykład na 70-80 ms w takim league of legends, gdzie jeszcze te kilka miesięcy teu wynosił 49, dlatego jest to dość uciążliwe. Moje pytanie brzmi, co zrobić w takiej sytuacji, czy Orange może jakoś poprawić te opóźnienia? Prosiłem o restart dlm, niestety nie pomogło, a konsultanci odpowiadają, że nic nie da się zrobić.
Dodam, że posiadam usługę neostrada do 10Mb/s
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysokie opóźnienie
Pokaż stronę z informacjami o parametrach połączenia DSL z menu routera. Ile w tej chwili pozostało z tych 10 Mb/s?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysokie opóźnienie
ADSL w opcji do 10Mbps oznacza, że jesteś dość daleko od linii, co nie pomaga. Udostępnij parametry linii, celem weryfikacji.
Jak się łączy konsola/pc z routerem? Za pomocą WIFI, czy kabelkiem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysokie opóźnienie
@Grzegorz682 przede wszystkim zrób analizę linii i sieci wewnętrznej. Oczywiście łączysz się po kablu ethernet? Jakie są parametry łącza i jaki jego stan?
Wszystko można sprawdzić w menu modemu i organoleptycznie idąc za linią od gniazda do sieci zewnętrznej. Podaj szczegóły, pomożemy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysokie opóźnienie
Odpowiadając na poprzednie pytania, to są parametry z ustawień routera, połączenie pomiędzy routerem a pc, jest przez kabel ethernet
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysokie opóźnienie
Dla opcji 10Mbps modem, synchronizuje się dobrze. Chyba będziesz musiał żyć z wyższym pingiem. Nie jestem tylko pewny, co do tłumienia. Niech ktoś podpowie, czy jest ok , kto pamięta technologie ADSL:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysokie opóźnienie
@Grzegorz682Parametry w normie. Widać, że albo linia długa, albo słaba technicznie. Nie osiągasz pełnej synchronizacji (około 12Mb/sek). Warto przejrzeć instalację i sprawdzić np równoległe gniazdka, czy złącza
Przyłącze doziemne czy napowietrzne?