- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
witam, od kilku dni jestem posiadaczem światłowodu od pomarańczowych i zdziwiłem się pozytywnie gdy zobaczyłem, że nie występuje routing przez Niemcy do serwerów warszawskich. Coś się zmieniło czy po prostu w Polsce zachodniej jest gdzieś wejście do linii, która idzie z Niemiec na wschód?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki że się tym dzielisz, to cenna uwaga.
Co do tego co i którędy jest w internecie przesyłane, to sprawa jest daleko bardziej złożona niż "wejście do linii". Firmy wymieniają się ruchem na określonych zasadach i w określonych punktach, ale te reguły nie są ujawniane klientom i oczywiście że się mogą zmieniać. W dodatku z samej natury protokołu pakietowego wynika, że żadna trasa nie jest gwarantowana.
Jeśli chcesz, możesz pokazać wynik trace route, może ktoś będzie miał bardziej obszerny komentarz na jego podstawie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki że się tym dzielisz, to cenna uwaga.
Co do tego co i którędy jest w internecie przesyłane, to sprawa jest daleko bardziej złożona niż "wejście do linii". Firmy wymieniają się ruchem na określonych zasadach i w określonych punktach, ale te reguły nie są ujawniane klientom i oczywiście że się mogą zmieniać. W dodatku z samej natury protokołu pakietowego wynika, że żadna trasa nie jest gwarantowana.
Jeśli chcesz, możesz pokazać wynik trace route, może ktoś będzie miał bardziej obszerny komentarz na jego podstawie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Routing - pozytywne zdziwienie
Oto trasa do serwera CS2
Nie jestem fanem CS2 czy Valoranta (zdecydowanie bardziej wolę Battlefieldy), więc mi to rybka, ale tak z ciekawości chciałem sprawdzić czy faktycznie "idzie przez Niemcy". W Valorancie też nie idzie przez Niemcy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Narobiłeś ochoty tym postem bo myślałem, że coś się zmieniło, niestety odpaliłem csa i do Warszawy dalej po 40ms. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gigachadczyli jest pewnie tak jak myślałem. Mieszkam w Polsce zachodniej gdzie pewnie jest już wejście do tej linii, a jak ktoś mieszka bardziej na wschód to już jego sygnał idzie do tyłu i wraca z powrotem. Jak włączyłem Valoranta na serwerze Warszawa (można sobie wybrać docelowy serwer) to w czasie gry pokazuje mi 11-13ms. A może niektóre warszawskie serwery idą inną drogą?
Spróbuj zapingować w cmd ten sam ip, który jest na screenie (trochę ucięte ale widać).