- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy na linii CS:GO > Światłowód
Woleli wydać na styk w Pradze co nic nie dał. Polityka Orange jest bardzo niezrozumiała. Tak samo jak zgłaszałem 4
lata temu że 800m ode mnie jest swiatłowód od nich, a ja mieszkam w bloku gdzie jest kilkadziesiąt mieszkań i obok jest blok z podobną ilością mieszkań, to zwlekali z inwestycją 3 lata i dwa lata temu wcześniej weszło do mnie do bloku UPC i zgarnęło większość klientów. A wystarczyło dociągnąć kabelek i popodpisywać umowy z klientami zamiast VDSLa bo mieli monopol. Teraz rok temu dociągnęli światło i może ze 3 osoby mają na cały blok.
To samo jest też z routingiem, nie słuchają graczy, płacą pieniądze graczom Virtus.pro by robili wodę z mózgu dzieciom jaki ten Orange jest świetny, dzieci namówią rodziców na kupno a potem są płacze w necie, że jednak to nie jest to. (nie urażając tu osób piszacych, ale Orange samo strzela sobie w kolano)
@pawel__b pokaz im trasę jak powinna wyglądać do serwerów Valve z Twojej sieci, jak dba się o klienta 😋
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__b jak masz konkretne pytania i nie ma odpowiedzi na nie na forum, załóż może nowy wątek. Obecnych kilkunastu stron prawie nikt nie czyta...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
na prośbę kolegi @brtk dla reszty
tak powinien wyglądać normalny ping do Valve 😉
C:\Users\Pawel>tracert -d 155.133.231.35
Tracing route to 155.133.231.35 over a maximum of 30 hops
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 6 ms 7 ms 9 ms 82.177.X.X
3 7 ms 6 ms 5 ms 82.177.X.X
4 6 ms 6 ms 8 ms 82.177.X.X
5 9 ms 10 ms 10 ms 213.172.160.141
6 6 ms 6 ms 10 ms 213.172.160.141
7 9 ms 6 ms 8 ms 213.172.188.46
8 7 ms 8 ms 12 ms 155.133.230.238
9 17 ms 22 ms 9 ms 192.168.80.1
10 7 ms 7 ms 8 ms 155.133.231.35
Trace complete.
Dodam, że to nie światłowód a kablówka czyli Docsis 🙂
jestem spokojny, że Panowie z Orange to czytają
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu nie chodzi o ilość klientów tylko o trase. Taka trasę powinien mieć każdy szanujący się operator.. 🙂
Po GPONie by tam było z 2-3ms pewnie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to lokalna kablówka więc nie ma co porównywać z Orange, ca 3tyś
wiadomo, że im większy operator tym skala problemu inna ale tu chodzi o pewną zasadę, zresztą większy operator ma też często większe możliwości, większy budżet itd....ale czasem i większe problemy 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przestań gadać o tych heavyuserach - mamy 21 wiek i operatorzy po prostu mają się rozwijać, zwiększać pojemność i przepustowość aby obsłużyć ruch w pełni - dają mi internet bez limitu i nieważne - zużyje 300TB? NIc wam do tego - mam na umowie brak limitu. To ich zobowiązanie bo mam na to papier i ten temat jest zamknięty...
Powiedz mi jedno - takie gadanie Twoje że nie ma żadnych gwarancji, że Orange wywiązuje się z umowy... Że to populistyczne gadanie - powiedz mi teraz jedną rzecz.
Orange reklamuje się jako najlepszy internet dla graczy w Polsce. Wykorzystuję VP, które już nie jest z resztą tak skuteczne jak kiedyś i reklama słabnie. Ale to są kłamstwa, wprowadzanie w błąd i powiem bez zawahania ze zdolnością do udowodnienia - oszustwo.
Nie są i nie będą najlepsi dla graczy, jeśli nie zmieni się ich polityka...
Mówisz coś o kosztach?
Nikt operatorom nie zabrania podniesienia kosztów aby wzrosła jakość, jednak niektórzy dają lepiej za mniej - jak to wytłumaczysz?
Nie jesteś w stanie merytorycznie odeprzeć takich argumentów - nie masz po prostu racji.
Co do oceniania tego, że @-brtk- ma internet o dobrej jakości dlatego, że jego dostawca jest mały to jeszcze większa kompromitacja z Twojej strony - operator bierze tyle łącza, aby mieć redundancję i przepustowość dla każdego klienta w zależności od potrzeb - nie od rozmiaru😂😂 Jeśli będzie miał więcej klientów - weźmie większe pasmo - prosta logika...
Orange oszukuje ludzi - wprowadza ich w błąd i bezczelnie kłamie, a pracownicy kiedy zobaczą, że ktoś zna się na rzeczy i powie prawdę publicznie to się chowają - bo nie są w stanie oszukać kolejnej osoby.
Myślę, że ten wątek to będzie skuteczny odstraszacz nowych klientów od Orange - bo ludzie nie zasługują na takie oszustwa...
Klient płaci tyle, ile operator sobie zażyczy - a jeśli obiecuję mi internet dla graczy nr 1 w Polsce to ja za te 70zł mam prawo tego oczekiwać. Ba, nawet za darmo miałbym prawo tego oczekiwać, jeśli ISP deklaruje że ma najlepsze pingi dla graczy.
To jest jawne oszustwo ze strony Orange...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja jeszcze się od nikogo z Orange nie dowiedziałem czemu mam 50 ms w Amsterdamie przez peercweurope i czemu taką trasą idzie 😉 Nie dowiedziałem się również czemu Orange rozłącza mi ludzi w P2P podczas gier, do tego losowe lagi i delay.
Pisałem już to i musimy to zrozumieć - Orange nic z tym nie robi i nie zrobi. To że piszemy nic nie zmieni, nawet jeśli 100 osób tutaj będzie pisać o trasach Orange to nic się nie zmieni. Jedyny sposób to zmiana dostawcy... najgorzej mają właśnie ludzie którzy nie mają dobrej alternatywy.
Gdybym ja miał robić temat odnośnie każdego problemu z netem to musiałbym robić po 3 tematy dziennie, ale nie ma sensu bo nikogo to nie obchodzi z Orange ani nic z tym nie będzie robione.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś