- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z ustawieniami routera ZTE MC888 - nie mogę grać online i nie działa discord
Dodaj nowy APN i uzupełnij pola:
Typ PDP: IPv4
Nazwa profilu: VPN
APN: vpn.static.pl
Uwierzytelnianie: PAP lub CHAP
Nazwa użytkownika: vpn.static.pl
Hasło: vpn.static.pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z ustawieniami routera ZTE MC888 - nie mogę grać online i nie działa discord
@Norokozaknapisał(-a)Sprawdziłem i usługę która uruchomił mi konsultant to VPN statyczny.
VPN statyczny czyli na bogato 😉 Rozumiem, że masz abonament
Sądzę, że jeśli apn VPN miałby pomóc, to wystarczyłby ten "zwykły", ale przypuszczam że niekoniecznie jest w ogóle potrzebny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthurnapisał(-a)@Norokozak Dla pewności zapytam: zaznaczyłeś profil jako domyślny i kliknąłeś "zapisz"? Po tej operacji - tzn. po postawieniu ptaszka w kratce "ustaw jako domyślny" i kliknięciu "zapisz" może jeszcze warto zrobić restart routera
Tak zrobiłem. Dalej nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla statycznego IP musisz ustawić inny APN, który podałem wyżej. Z tym że niepotrzebnie płacisz za statyczne IP. W Twoim przypadku wystarczyłoby publiczne IP, czyli usługa VPN, która jest dużo tańsza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety dalej nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale co nie działa? Publiczne IP, czy gry? Ostatnio faktycznie są przypadki, że ZTE nie działają z usługą VPN static. Osobiście próbowałem to uruchomić i po prostu nie pobierało publicznego IP. Tylko nie znam przyczyny, czy wina po stronie Orange, czy po stronie ZTE. Nie drążyłem tematu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uruchamiam discord i nie znajomy widzi że do niego dzwonię ale mnie nie słyszy i po chwili rozłącza mnie z rozmowy.
Pokazuje się też wtedy rozłączono z serwerem RTC .
Natomiast w team speak nie można się połączyć z serwerem ,ale jak mi się uda to po sekundzie piszę coś o ip i rozłącza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeszcze raz. Płacisz 20 zł/msc za publiczne, stałe IP. To dość sporo. Czy usługa, za którą płacisz działa prawidłowo na Twoim routerze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tą usługę uruchomił mi konsultant wczoraj wieczorem i od tej pory nie ma żadnej poprawy i dlatego walczę z Orange a jeden z konsultantów polecił mi zadać pytanie na forum i od tamtej pory cały czas próbuje jakoś rozwiązać ten problem .
Nie wiem też czy wina nie może leżeć po stronie routera?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie trzeba z nikim walczyć:)
Wykupiłeś publiczne stałe IP. Konsultant podał Ci to IP. Czy Twoje wykupione IP ( "od konsulata") pokrywa się z tym, jakie pokazuje np tak strona?