- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem - Origin
Kilka dni temu zacząłem mieć problemy z logowaniem się do Origin. Jest napisane "logowanie online jest w tym momencie niemożliwe". Cały czas mam internet, ciągle z niego korzystam. Wyłączyłem zapory, antywirusa, robiłem skanowanie, czyszczenie zbędnych plików i nic. Czytałem na forach, że w większości przypadków wina leży po stronie dostawcy internetu. Dodam, że na telefonie przy nazwie Wifi jest widoczna kłódka. Z góry dziękuję za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ten sam problem, niestety. Orange i EA przerzucają się odpowiedzialnością. Jedni twierdzą, że EA poblokowało losową pulę IP, drudzy - że coś walnęło po stronie orange. Jeśli dowiesz się czegoś więcej, napisz proszę tutaj. Od wczoraj szukam rozwiązania problemu i na razie nic...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mi przedwczoraj pomógł restart routera, niestety dzisiaj problem znowu występuje - restart routera nie pomaga. Kontaktowałem się z Orange w tej sprawie, podobno technicy pracują już nad rozwiązaniem problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeszcze taka dygresja, problem dotyczy nie tylko Orange w Polsce, ale również Orange we Francji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciągle zbieramy przypadki takich problemów i weryfikujemy. Prawdopodobnie na IPv6 działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam ten sam problem co koledzy powyżej, niemożliwość logowania się nawet przez przeglądarkę pomimo iż mam aktywne IPv6.
PS: Wejdźcie na 192.168.1.1 > zakładka zaawansowane > Połączenie z internetem > podajcie dane do logowania jeszcze raz i dajcie zapisz, na razie u mnie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem leży ewidentnie po stronie Orange. Podłączyłem chwilowo internet z Play-a i wszystko zadziałało od razu. Liczę na szybkie rozwiązanie problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Logowanie do Origin już działa, jednak zawartość klienta nie wyświetla się poprawnie (wstawiam załącznik). Można uruchomić grę poprzez zwykłą ikonkę, tryb online Battlefield 1 działa, wczoraj nie działał i trzeba było użyć VPN na Niemcy. Nie zmienia to faktu że problem z logowaniem dalej występuje, mi udało się zalogować po kilkunastu minutach prób i błędów z restartowaniem routera i dodawania końcówki IPV6 - która nic nie daje (co nie zmienia faktu że jest nadal sporo problemów i tak od 4-5 dni).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2