- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z LoL/CS:S
Dokładnie - każdy czytający może wyrobić sobie zdanie. Przeglądając testy z innych sieci, wyniki z VPN i bez VPN w Orange; czytając Twoje posty bez pokrycia, gdy prosząc Cię o źródła ich nie przedstawisz, bo po prostu sobie coś wymyśliłeś; et cetera.
Dlatego UPC wyprzedza powoli Orange pod względem liczby klientów szybkiego internetu (ba, już to zrobiło - gdyby nie xDSL - Orange miałoby sporo mniej klientów), dlatego T-Mobile pewnie przejmie sporą część graczy z Orange (zapewne liczona w setkach tysięcy klientów).
Przez to właśnie wyrabianie sobie zdania.
Pozdrawiam i miłego dnia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po raz drugi wnoszę o oficjalne statystyki, jakoby u innych dużych operatorów procentowo było tak samo jak w Orange. Po prostu mi to pokaż.
Pakiety, w normalnej - nieważne, czy dużej czy małej sieci - kierowane są zawsze najkrótszą możliwą trasą.
Podkreślam - w normalnej. Wędrują czy to do najbliższego IX-a, który ma interconnect z odbiorcą danego pakietu, czy też nie. Jeśli nie - idzie do innego węzła, ale tranzyt międzynarodowy to ostateczność. A w Orange - wręcz przeciwnie; pierwszy wybór, bo taniej jest puścić pakiet z WAW do WAW przez Frankfurt, niż bezpośrednio. A może inaczej - nie jest taniej, ale według Orange już tak. I taniej, i lepiej.
Nieważne, że tak jak wstawiałem ostatnio trasę do tego forum - z Warszawy idzie do Krakowa w ramach TPnet, by wrócić do Warszawy i wejść do Telii w Warszawie. Po co kierować ruch tak, jak się powinno - niech zwiedza. Przecież to fizyka...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@stefcio500napisał(-a)Pakiety, w normalnej - nieważne, czy dużej czy małej sieci - kierowane są zawsze najkrótszą możliwą trasą.
Pokaż mi dowolny podręcznik z telekomunikacji w języku polskim lub wydany w krajach kultury anglosaskiej, który tak to określa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widzisz @Piotrekk85 tu nikt nie ma personalnie pretensji do Ciebie, tylko niektórych dziwi sposób , w jaki bronisz Orange lub próbujesz przenieść temat słabego pingu na inne tory. Kiedyś próbowałem uzyskać rabat od Orange za brak możliwości połączenia się z jedna ze stron w Niemczech. nawet namawiałeś mnie na pisanie do UKE, reklamacji do Orange. Nawet nasz Orange przyznał mi racje, wyrażał zgodę na mediacje w sądzie polubownym UKE, aby w trakcie mediacji wycofać się i proponować skierowanie sprawy na drogę sadową. Więc biorąc pod uwagę to wszystko proponowanie podejmowania prób rozwiązania problemów z Orange przez składanie reklamacji na działanie usługi jest iluzoryczne. Maja więcej pieniędzy na prawników, którzy skutecznie zniechęca Cię do podejmowania walki na drodze prawnej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W sumie smutne jest trochę to, że niektórzy twierdza ze trasa pakietu nie ma wpływu na czas w jakim one pokonają dana trasę. Trochę mi szkoda takich osób, bo nie wiem czy robią to nieświadomie z niewiedzy czy świadomie w celu uzyskania jakiś korzyści 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wtedy i tylko wtedy, gdy przedstawisz mi statystyki wskazujące, że u każdego operatora stosunek klienci : narzekający jest procentowo taki sam jak w Orange. 🙂 Podejmiesz się? ;]
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 tylko tu nie chodzi o nakładanie banów na poszczególne pule adresów IP tylko o postępowanie Orange w stosunku do swoich klientów. I to jest ten problem poruszany w tym wątku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smutno mi jest, że pracownicy Orange nie potrafią pchnąć tego tematu wyżej, bo np. @HypsteRT zaangażował się trochę, a teraz zamilkł, bez żadnego feedbacku.