- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Fiber vs Rainbow Six Siege
Witam
Od kilku dni nie można połączyć się z serwerami gry Rainbow Six Siege korzystając z Waszego światłowodu.
Testowały 2 różne osoby razem na 4 różnych komputerach korzystając z światłowodu. Natomiast gra poprawnie działa w sieciach Vectra - na tym samym komputerze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po pierwsze to forum nie służy do kontaktu z BOK. Po drugie nie można wykluczyć, że Ubi dropuje ruch z wybranych sieci po ostatnim włamie https://www.bbc.com/news/articles/c2ep8ykky0ro. Proponuje w pierwszej kolejności kontakt z wydawcą gry.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiem że był włam w Ubisoft. Kontaktowałem się z nimi.
A IBOK pewnie ma takie samo pojęcie i odeśle mnie w diabły.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tobinfrost78 spróbuj na początek wymusić inne IP. Jeśli masz IPv6 wymuś IPv4 i ewentualnie na odwrót
Zrobisz to w menu modemu w połączeniach. Dopisz lub usuń dodatek do loginu /IPv6
To tylko na testy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrobiłem to od razu. Na ipv4 też nie działa. Puściłem ruch przez telefon jako modem i też nie mogłem się połączyć. Więc raczej to nie wina Orange tylko ubisoft nie poradził sobie z atakiem albo włamywacze dalej mają dostęp do infrastruktury.
Proszę nie zamykać wątku, tysiące ludzi ma z tym problem ale pomocy szukają na innych forach. Może ktoś w końcu trafi rozwiązanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tobinfrost78napisał(-a)Kontaktowałem się z nimi.
Dowiedziałeś się czy blokują ruch z Orange? Sprawdzałeś czy udaje się połączyć za pomocą VPN?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czekam na odpowiedź od ubisoft. Spróbuję sprawdzić to na vpn i dam znać jak najszybciej.