Orange Fiber vs Rainbow Six Siege

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 12
  • 0

Witam

Od kilku dni nie można połączyć się z serwerami gry Rainbow Six Siege korzystając z Waszego światłowodu.

Testowały 2 różne osoby razem na 4 różnych komputerach korzystając z światłowodu. Natomiast gra poprawnie działa w sieciach Vectra - na tym samym komputerze.

6 ODPOW. 6

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 2997
  • 14226
  • 132

Po pierwsze to forum nie służy do kontaktu z BOK. Po drugie nie można wykluczyć, że Ubi dropuje ruch z wybranych sieci po ostatnim włamie https://www.bbc.com/news/articles/c2ep8ykky0ro. Proponuje w pierwszej kolejności kontakt z wydawcą gry.

• 4
  • 12
  • 0

Wiem że był włam w Ubisoft. Kontaktowałem się z nimi.

A IBOK pewnie ma takie samo pojęcie i odeśle mnie w diabły.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15711
  • 64790
  • 830

@tobinfrost78  spróbuj na początek wymusić inne IP. Jeśli masz IPv6 wymuś IPv4 i ewentualnie na odwrót 

Zrobisz to w menu modemu w połączeniach. Dopisz lub usuń dodatek do loginu /IPv6

To tylko na testy 

• 4
  • 12
  • 0

Zrobiłem to od razu. Na ipv4 też nie działa. Puściłem ruch przez telefon jako modem i też nie mogłem się połączyć. Więc raczej to nie wina Orange tylko ubisoft nie poradził sobie z atakiem albo włamywacze dalej mają dostęp do infrastruktury.

Proszę nie zamykać wątku, tysiące ludzi ma z tym problem ale pomocy szukają na innych forach. Może ktoś w końcu trafi rozwiązanie. 

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 2997
  • 14226
  • 132

@tobinfrost78napisał(-a)

Kontaktowałem się z nimi.

Dowiedziałeś się czy blokują ruch z Orange? Sprawdzałeś czy udaje się połączyć za pomocą VPN?

• 4
  • 12
  • 0

Czekam na odpowiedź od ubisoft. Spróbuję sprawdzić to na vpn i dam znać jak najszybciej.