- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieustanne rozłączanie podczas gry w Destiny 2
Dodam jeszcze, że coś potrafi się "posypać" nawet w trakcie aktywności, tzn. uda się ją odpalić, ale w pewnym momencie już widać pierwsze objawy "zespołu Orange" w postaci niepojawiania się mobów/znikających obrażeń itd. Oczywiście na koniec dostaje się błąd z przytoczonym juz wcześniej kodem (zazwyczaj cabbage lub currant).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem leży ewidentnie po stronie ORANGE, dokładnie rok temu było to samo. Problem leży w TPIX gdzie sieć wychodzi na świat a dokładnie na węzłach teli twelwe99. Wystarczy użyć VPN żeby ominąć fatalne trasy orange i gry działają. Nie tylko D2 nie działa CoD też wywala.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Również mam problem tego typu
Mam światłowód od orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mnie interesuje jedno w tej sprawie. Zasięg usług z problemem. Pytanie do tych, którzy mają problemy: z jakich okolic jesteście? Nie pytam po to, aby postawić horagiewki na mapie, ale aby zweryfikować, czy problem jest lokalny, czy globalny. Mając regiony występowania można określić jaki charakter ma problem i czy to kwestia jednego węzła, czy może wyjścia na świat...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na bank Szczecin (okolice) i Warszawa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dokładnie Kazuń-Bielany
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nysa, problem 100% wyjścia na świawt TPIX
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za info, może ktoś dopisze więcej lokalizacji.
Jeszcze jedno, co mogłoby pomóc w lokalizacji problemu. IP serwerów i trace. Przykładowy dla tej gry.
Myślę, że coś się w sprawie dzieje 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Droga do serwera w Warszawie. Destiny korzysta z serwerów Valve. Pomijając to że droga to porażka bo idzie przez Niemcy to na dodatek Destiny nie działa dalej. Dodawajcie swój traceroute do tego serwera używając PC zobaczymy czy u kogoś leci inaczej.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
|------------------------------------------------------------------------------------------| | WinMTR statistics | | Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last | |------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------| | 192.168.76.1 - 14 | 29 | 25 | 0 | 0 | 2 | 0 | | 83.1.5.5 - 0 | 107 | 107 | 1 | 7 | 41 | 3 | | 80.50.122.81 - 4 | 65 | 63 | 1 | 3 | 13 | 2 | | 195.116.35.78 - 72 | 7 | 2 | 8 | 8 | 8 | 8 | | 213.248.96.144 - 0 | 107 | 107 | 16 | 18 | 39 | 16 | | No response from host - 100 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | | 62.115.118.41 - 13 | 32 | 28 | 30 | 32 | 48 | 32 | | No response from host - 100 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | | 155.133.230.233 - 0 | 107 | 107 | 39 | 41 | 53 | 41 | | 155.133.230.1 - 0 | 107 | 107 | 38 | 40 | 46 | 38 | |________________________________________________|______|______|______|______|______|______| WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider