- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mogę zmienić nat 3 na nat 2 na ps4
@w4rb1rd NAT2 jest na starych sieciach i sprzętach, obecnie standard to NAT3, nie przełączysz NAT3 na NAT2, proponuję o tym poczytać 😎
Tak na marginesie pogram i na NAT3, jak ktoś nie potrafi, to musi speca poszukać 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W czymś się tutaj nie rozumiemy. Jak ja mówię NAT 1,2,3 to mi chodzi o typ połączenia w PlayStation (i ichni odpowiednik w Xbox NAT open, moderate, strict). Jeśli wg Ciebie nowe sprzęty dają tylko 3 czyli najgorszy możliwy rodzaj połączenia to nikt by nie kupował tego szmlecu, bo by nie nadawał się do niczego prócz YT, ryjbuka czy innego Netflixa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Domyślnie jest NAT typu 2, czyli ograniczony. Jednak tak jak mówię - przy odpowiedniej konfiguracji jesteś w stanie uzyskać NAT typu 1, czyli otwarty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak domyślnie jest nat2 to jest ok, to jest cel, do którego dąży większość. Mi to starczy.
Mówią, że na PS nat 1 jest niemożliwy do osiągnięcia dla zwykłego konsumenta no chyba, że jesteś podpięty bezpośrednio do backbone'a sieci (z kompletnym obejściem ISP).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Edit - na konsoli można mieć tylko typ 2, ale to jest już domyślnie. Natomiast na PC na 100% można mieć NAT Otwarty - bo tak sam gram w CoD'a 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale np. na Neostradzie po podłączeniu, od razu na Plejaku da mi stan NAT2?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy publicznym IP (które w Orange dają zawsze) i włączonym UPnP w routerze powinieneś mieć od razu NAT 2, a jak nie to ręcznie przekierować porty w routerze.
Na konsoli można mieć NAT 1 jak podłączysz konsole z pominięciem routera, co w Neostradzie jest niewykonalne.
W sieciach kablowych da się to zrobić, przełączysz router w tryb bridge i podłączasz konsole portem ETH1, minus taki, że żadne inne urządzenie nie będzie miało już internetu (w niektórych sieciach można dostać drugie IP w drugim porcie), nie działa w tym trybie też wifi, więc szkoda zachodu. NAT 2 nie stanowi żadnych niedogodności na konsoli, byle to nie był NAT 3.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
dzięki stary, super odpowiedź 🙂
- « Poprzedni
-