- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
witam posiadam router huawei b535-232 podłączony kablem do konsoli, problem taki że mam za niskie mtu 1260, jest jakiś sposób żeby to zwiększyć? Posiadam usługę wykupiona VPN, nat mam otwarty.
Gdy łączę się z telefonem, to też jest mtu 1260.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pgpp90napisał(-a)Wydaje mi się że grając czuje pewne opóźnienie, i wydaje mi się że jest to spowodowane właśnie przez mtu.
Wielkość danych które wymieniasz z serwerami nie powinna powodować konieczności fragmentacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mtu 1260 Xbox series X
Musisz wejść w Ustawienia konsoli -> Sieć -> Skonfiguruj połączenie internetowe ->Użyj kabla sieciowego ->Niestandardowe -> nie zmieniamy nic aż do Ustawień MTU, wybieramy ręczne i wpisujemy 1473. Wykonać ponownie test połączenia
Może to coś podpowie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mtu 1260 Xbox series X
Niestety ale nie mogę znaleźć takiego ustawienia "Użyj kabla sieciowego" może to ustawienia do Xbox one? A ja posiadam series X
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mtu 1260 Xbox series X
@Pgpp90 W jaki sposób odczytujesz wartość MTU? IMHO to jest wartość wymuszona na interfejsie WAN routera i w sieci lokalnej (w ustawieniach urządzeń) jej nie zwiększysz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mtu 1260 Xbox series X
Podczas wykonywania testu pokazuje że mtu jest za niskie, minimalne mtu dla Xbox to 1384
Gdy udostępniam internet z telefonu z karty Orange, także pokazuje 1260, a jak z karty Play, to wtedy jest 1480, więc Orange coś może blokuje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mtu 1260 Xbox series X
MTU na Ipv6 może być mniejsze. Dla przykładu załączam jak to u mnie wygląda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mtu 1260 Xbox series X
Wydaje mi się że to nie w tym problem, ponieważ używam ipv4, chyba że się mylę, ale raczej nie, w ustawieniach routera APN mam ustawione ipv4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mtu 1260 Xbox series X
Korzystasz z VPN. To też może być przyczyną . VPN od Orange to nie jest klasyczny VPN, ale chyba może mieć to wpływ. Ja np na jedyn z VPN mam MTU 2800... A że tak zapytam, w czym Ci to przeszkadza, że masz mniejsze MTU? Masz jakieś problemy z połączeniem?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »