- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Komunikat z konsoli: WV-33907-2
► Wątek został wyodrębniony z tematu FunBox 3.0 otwieranie / przekierowanie portów EA Fifa 18 - Moderator Wiktor ◄
Witaj HypsteRT,
Mi za to konsola w ogóle nie współpracuję z internetem, szczególnie mówię o przeglądarce standardowej PS4.
Pochodzi 2-3 kliknięcia i się nie ładuje, końcowy komunikat z konsoli jest WV-33907-2.
Co mogę z tym problemem zrobić? NAT2 jak najbardziej jest aktywny, sieć jest domowa i mogę się zgodzić na DMZ. Chcę, żeby konsola normalnie się łączyła z internetem i nie zrywała połączenia.
Powiedz mi co mam z tym zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kabel czy WiFi?
Sprawdzałeś działanie sieci np. udostępniając WiFi z komórki na konsolę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na tak postawione pytanie czy zdefiniowany post nikt nie będzie w stanie Ci pomóc, jeżeli nie podasz większej ilości szczegółów:
- jaki net?
- jaki rodzaj połączenia?
- sprawdzałeś ten komunikat błędów na stronie PS i czy zastosowałeś się do ich porady?
NAT czy DMZ nic nie mają do problemu przeglądarki na PS, z tego co widzę, to jest wyświetlany jeżeli jest timeout, więc podejrzewam, że problemy z internetem. Na innych urządzeniach działa? To jest internet od Orange? Mobilny? Stacjonarny? xDSL? FTTH? Jaki modem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox 3.0 otwieranie / przekierowanie portów EA Fifa 18
Już odpowiadam 😉
1) Orange 300 Światłowód
2) WiFi
3) Tak, jest to timeout, kolejny leci błąd dotyczący nieosiągalności sieci (WV-33898-1)
4) FunBox 3.0
Tak, laptop firmowy i komórka działają ok choć czasem w grze na telefonie (Galaxy S7) potrafi się zaciąć, ale wystarczy włączyć grę od nowa. Działa internet na TV, laptop i komórka.
Konsola zwraca NAT2, fajnie jakbyśmy przeszli na NAT1.
Zapora ograniczona do poziomu 'Niski'.
Sieć przełączona na IPv6 (poprzez login /ipv6).
Tak, na moim starym internecie mimo NAT2 działało, z komórki także działa OK mimo NAT2.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przypominam się 😉
Główny cel: zmiana NAT2 na NAT1 na PS4
Zmieniłem dodatkowo protokół z IPv4 na IPv6, więc DMZ nie działa w tym protokole.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmieniłem sposób połączenia konsoli na kabel, teraz WiFi nie powinno blokować portów.
Co więcej mogę zrobić? Próbowałem wszystkich sposobów i o ile faktycznie mogę uwierzyć, że porty są odblokowane i to PS4 wariuje z tym NAT1 o tyle w CoD: WW2 dalej pokazuje NAT: Średni.
Twierdzi, że port 3074UDP jest zablokowany. Podobno Orange ma zablokowany ten port dla jakiejś usługi, to prawda?
Niech w końcu Orange Eksperci siądą na tym ponieważ gracze po to kupują światłowody, aby mogli grać bez ograniczeń.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie otrzymałem jeszcze info z sieci w Twojej sprawie tak jak pisałem na prv
- Masz włączone UPnP?
- Masz dla CoD'a ustawione porty zgodnie z rekomendacjami Activision?!
Platform | TCP Ports | UDP Ports |
PC | 3074, 27015-27030, 27036-27037 | 3074, 4380, 27000-27031, 27036 |
PlayStation 4 | 80, 443, 3074, 3478-3480 | 3074, 3478-3479 |
Xbox One | 53, 80, 3074 | 53, 88, 500, 3074, 3076, 3544, 4500 |
3074 z tego co wiem nie jest wykorzystywany przez Orange.
Każda gra swoje specyficzne wymagania i nie jest tak, że ustawisz dla jednej i wszystkie pozostałe z automatu zaczną działać. Zależy to od producenta danego tytułu.