- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ustawienie formatu obrazu w dekoderze Samsung ICU 100
czytałem to z twojego wcześniejszego linku , jest tylko zmiana na tej stacji co się ogląda poezez naciśnięcie ok i wtdy są y opcje obrazu ;
oryginalny
Zoom
16.9
a tym przełączeniem dekoodera na obraz panoramiczny to mi pomyliło prawdopodobnie z tym ok.
a temat poruszyłem bo na Canal + Film i Canal + Premium jest obraaz panoraiczny w oryginalnej wersji i na obrazie u góry i u dołu są duże paski bez obrazu . Zmiana na inny format nic nie daje obraz jest gorszy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kerik ponieważ nie odniosłeś się w poście po nicku komu odpowiadasz, zakładam że tyczy się to mojej osoby. Z mojej strony tylko tyle że na przyszłość warto konkretniej formułować pytanie, jak i oznaczać rozwiązanie adekwatne do postawionego pytania w głównym temacie wątku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
slav72 postaram się
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@keriknapisał(-a)...
na Canal + Film i Canal + Premium jest obraaz panoraiczny w oryginalnej wersji i na obrazie u góry i u dołu są duże paski bez obrazu . Zmiana na inny format nic nie daje obraz jest gorszy.
Paski na dole i na górze ekranu są wtedy, kiedy oryginalny materiał jest nadawany w szerszym kinowym formacie niż 16:9. Więcej o tym znajdziesz np. w Wikipedii:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Format_obrazu
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »