- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Dostałem propozycję zamiany dekodera z WHD 80 na UHD 88. Czy te dekodery czymkolwiek się różnią w kwestii samej obsługi telewizji? Czy na obu dekoderach menu jest tak samo kiepskie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sieniu W obu dekoderach menu jest takie same. Różnią się tylko gabarytami i tym, że 80-ka ma możliwość połączenia się z modemem po wifi 2,4GHz.
Przy malych odległościach pomiędzy urządzeniami to działa, ale przy dużym obłożeniu sieci bezprzewodowej ( np budynki wielorodzinne- bloki mieszkalne) to bywa różnie. Oba muszą mieć kartę i mają takie same wyjścia. Inaczej jednak podłączasz dysk do nagrywania. W 88 to dysk wewnętrzny, w 80-tce zewnętrzny na USB. Tyle różnic. Działają podobnie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zamiana WHD 80 na UHD 88
@sieniu menu w dekoderach Orange jest takie same. Dla mnie też nie odpowiada. Najgożej jest wytłumaczyć starszym osobom, jak mają się posługiwać tym zawiłym menu. Nie lepiej by było nacisnąć przycisk włącz i mam obraz, a nie przebijać się przez zawiłe menu, aż pojawi się pełny obraz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sieniu W obu dekoderach menu jest takie same. Różnią się tylko gabarytami i tym, że 80-ka ma możliwość połączenia się z modemem po wifi 2,4GHz.
Przy malych odległościach pomiędzy urządzeniami to działa, ale przy dużym obłożeniu sieci bezprzewodowej ( np budynki wielorodzinne- bloki mieszkalne) to bywa różnie. Oba muszą mieć kartę i mają takie same wyjścia. Inaczej jednak podłączasz dysk do nagrywania. W 88 to dysk wewnętrzny, w 80-tce zewnętrzny na USB. Tyle różnic. Działają podobnie