Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymiana uszkodzonego dekodera 4K Premium

ROZWIĄZANE
ynab
Poziom 18, Badacz Przestworzy
Solved!

Uszkodzeniu uległ dekoder 4K Premium w związku z tym sprawę zgłosiłem na infolinię. Otrzymałem informację, że w ciągu pięciu dni mogę odebrać w salonie Orange, dzisiaj mija dziesiąty dzień od dnia zgłoszenia a ja straciłem nadzieję że w ogóle dostanę  ten dekoder . Mam pytanie może ktoś wie co dalej robić?.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
Solution

@ynab Z powodu braku sprzętu negocjuj asystę techniczną (jeśli mają sprzęt na samochodzie technicy) i anulowanie opłaty za nią. W ramach braku usługi i sprzetu w salonie należy Ci się taka pomoc i bonifikata za czas niedziałania usługi TV.

Rozmawiaj o tym tylko z kierownikiem salonu i żądaj gwarancji na maila,czy SMS-a, że anulują opłatę za asystę

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8
zajacp11
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Próbowałeś przejść się do salonu? Podejrzewam, że mogą mieć.

Ja ostatnio miałem problemy z 4K Stream i wymieniono mi od ręki, nawet bez zgłoszeń na infolinii.

agat13

@ynab Byłeś w salonie i odebrałeś?

Jeśli chcesz dostawę do domu i wymianę, to wtedy naliczą Ci asystę techniczną (dojazd montera). Jeśli wymienisz sam-jest bezpłatnie, ale trzeba to zrobić w salonie

ynab

Raz dzwoniłem na infolinię i dowiedziałem się że z ich stron jest wszystko ok, w salonie byłem trzy razy ostatnio wczoraj i dowiedziałem się że dzisiaj też nie będzie.

agat13

@ynab rozumiem przez to, że w salonie na magazynie nie ma po prostu tego typu dekodera?

Zapytałeś kiedy zamówią dostawę z magazynu centralnego? To ich obowiązek uzupełnić stany magazynowe jeśli czegoś nie ma...Masz inny salon w okolicy?

ynab

W salonie na pewno nie mają ale prosili żeby przyjść w środę ale nie było później w piątek przyszedłem tęż nie było a teraz nie wiedzą kiedy będzie dekoder. Najbliższy salon Orange znajduje się 30 km.

agat13
Solution

@ynab Z powodu braku sprzętu negocjuj asystę techniczną (jeśli mają sprzęt na samochodzie technicy) i anulowanie opłaty za nią. W ramach braku usługi i sprzetu w salonie należy Ci się taka pomoc i bonifikata za czas niedziałania usługi TV.

Rozmawiaj o tym tylko z kierownikiem salonu i żądaj gwarancji na maila,czy SMS-a, że anulują opłatę za asystę

ynab

Dziękuję bardzo

ynab

Jeszcze raz dziękuję za garść informacji dotyczących tej sprawy, wszystko zakończyło się pozytywnie bo akurat kurier dostarczył dekoder który odebrałem i już jest zamontowany