- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana dekodera z Sagemcom WHD80 na Samsung ICU 100
@Piotrekk85 co do punktu a) to hipotetycznie podpisałem umowę w listopadzie 2016 roku do listopada 2018. W grudniu 2017 ponieważ kupiłem TV UHD, chcę zwiększyć pakiet do bogatego, aby oglądać Eleven w 4K lub nawet Festival 4K.I co w takiej sytuacji? Zostaję ze starym sprzętem ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o moduły CAM to w mołdawskim Orange je mają.
Mołdawski orange moduł CAM Ci+
Sam korzystam aktualnie z vectry i modułu CAM od nich (0 problemów). Kończy mi się umowa na tv + tel. i chciałem się zapoznać z Orange Love, ciekawie wygląda, ale ma parę wad jak dla mnie. Internet bez stałego zewnętrznego IP (tylko biznes) nie wiem jak z konfiguracją Fanbox 3.0 czy można przekierować porty, telewizja bez modułu CAM, co niestety ale przekreśla tą ofertę dla mnie a szkoda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co widzę to będziesz musiał zrezygnować z modułu CAM Ci+ bo po światłowodzie nie mają takiej opcji. No chyba, że mają jakiegoś asa w rękawie. Musisz się dopytać.
Co do Funbox 3.0, to można tam bez problemu przekierować porty.
Na pewno zaoferują Ci dekoder Samsunga ICU 100 zamiast modułu CAM Ci+.
Musiał byś sobie porównać jakość obrazu tylko przy dodatkowym sprzęcie wzrośnie rachunek za prąd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tutaj masz link do przekierowania portów w FunBox 2.0.
Tak samo działa w 3.0.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SebMysnapisał(-a)Z tego co widzę to będziesz musiał zrezygnować z modułu CAM Ci+ bo po światłowodzie nie mają takiej opcji. No chyba, że mają jakiegoś asa w rękawie. Musisz się dopytać.
Co do Funbox 3.0, to można tam bez problemu przekierować porty.
Na pewno zaoferują Ci dekoder Samsunga ICU 100 zamiast modułu CAM Ci+.
Musiał byś sobie porównać jakość obrazu tylko przy dodatkowym sprzęcie wzrośnie rachunek za prąd.
Moduł CI lub CI+ nawet jakby był dostępny to tylko dla telewizji z satelity, dla telewizji z internetu nigdy nie byłby dostępny, bo żadne inne urządzenie nie obsłuży tej telewizji z internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fHe9z3p odkopałeś stary temat 😉
Modułu CI czy CI+ na 99% nie będzie, dekodery są parowane z kartą, jest taniej i bezpieczniej, zresztą Orange celuje w internetową telewizję, internet mają coraz szybszy to 4K bez problemów idzie, inwestowanie w tunery satelitarne 4K bez sensu dziś jest, jedynie Orange poniosło by niepotrzebne koszty, które by się nie zwróciły.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie są sparowane z kartą bo każda karta działa w każdym odbiorniku, a poza tym ICU 100 nie ma kart i chyba uzyskuje informację o posiadanych pakietach z internetu na podstawie identyfikatora usługi TV.
I jakby chcieli to nie musieliby inwestować w nowy tuner do 4K z satelity, tylko mogliby przeprogramować ICU 100, bo ma złącze do podłączenia satelity.
Zgadzam się też z innymi że mogliby dawać też 4K do internetu VDSL, bo kanały 4K zabierają maksymalnie 25Mb/s więc dobrze by działało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fHe9z3pnapisał(-a)Nie są sparowane z kartą bo każda karta działa w każdym odbiorniku
Są parowane, po wymianie karty jest ponowne parowanie on-line!
Jeśli by nie było parowania dekoder karta, to karta kodowa działała by w dekoderach z wolnego rynku 😉
Oczywiście piszę o dekoderach z kartą, te bez karty działają podobnie ale chip mają na płycie głównej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma parowania, bo sam swoją kartę z WHD 80 włożyłem do UHD 88 u znajomego i działały wszystkie kanały z mojego pakietu, jakby było parowanie to działałyby tylko kanały promocyjne.