Wybór dekodera dla nowego klienta.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2603
  • 10110
  • 38

@Vendeurnapisał(-a)

Możliwość nagrywania Planete+ to rewelacja, bo nie widziałem tego w żadnej sieci [...] nie wybiorę w ogóle oferty z Orange.

jak Ci zależy na P+, to weź C+ online. Nawet nie musisz "nagrywać", bo cały katalog własny C+ jest dostępny na żądanie. I dużo kanałów TV, nie tylko C+, na żywo

pirenej_0-1768081721920.png

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8943
  • 36377
  • 301

@Vendeurnapisał(-a)

...

może miałbym jeszcze za niego płacić kolejne 5 zł?

...

Cena za multiroom jest wyższa niż 5PLN. Razem z dekoderem wychodzi coś koło 20PLN, IIRC. Bez dekodera wychodzi zresztą podobnie. Generalnie za większość usług się płaci. Nie wiem kto to wymyślił i dlaczego. Nie wszystkie usługi za które się płaci są ci potrzebne. Ilu z kanałów TV za które płacisz nigdy nie włączyłeś?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2344
  • 7100
  • 228

Na 4K Multi nie da się zmienić kolejności kanałów jak jest na IWU czy ICU, że po dodaniu do ulubionych możesz je przestawiać, ale nadal nie przypiszesz im konkretnego numeru. W jakiej kolejności je dodasz to tak będzie.
Do extra tv dostaniesz jako główny tylko Multi.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 6
  • 17
  • 0

Na innym forum napisali mi, że w IWU 200 można ustawić tylko kolejność początkowo, a potem, gdy np. chce się dodać nowy kanał, to zawsze ląduje on na końcu i żeby ustawić inaczej, to trzeba tworzyć listę od nowa... Dlatego przestali w ogóle tej listy używać, właśnie przez taką głupotę.

Stream 4K raczej nie używałbym w ogóle.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3213
  • 14150
  • 80

Jeżeli to działa tak samo jak w aplikacji C+ to tak naprawdę nie układa się swojej listy kanałów, tylko listę ulubionych kanałów.  Np na liście ulubionych na pozycji 8 mam TVP1, ale  na głównej, na 8 mam TV6. Kiedy kliknę klawisz 8, wejdę na kanał tv6. Lista ulubionych jest wtedy ignorowana.  

Taki plus tego, że można taką listę ulubionych zrobić na kompie i sama się pojawia na każdym zalogowanym telewizorze. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8943
  • 36377
  • 301

@Vendeurnapisał(-a)

Na innym forum napisali mi, że w IWU 200 można ustawić tylko kolejność początkowo, a potem, gdy np. chce się dodać nowy kanał, to zawsze ląduje on na końcu i żeby ustawić inaczej, to trzeba tworzyć listę od nowa... Dlatego przestali w ogóle tej listy używać, właśnie przez taką głupotę.

...

Powiedz mi kolego, dlaczego zarzucasz mi kłamstwo?

Przecież napisałem ci wyraźnie jak jest. Ktoś się na moich informacjach zawiódł? Nie wydaje mi się. Jeśli wolisz informacje przekazywane na "innym forum", to po kiego grzyba zawracasz głowę na tym forum?

Lista ulubionych działa tylko w stosunku do klawiszy P+ P-. Po ich wciśnięciu wchodzi następny/poprzedni kanał z listy. Numery kanałów są stałe i nie da się ich zmienić; wybierając numer spoza listy wylatuje się z listy. Ale P+ P- nadal przerzuca na kolejny/poprzedni z listy, a nie na kanał z numerem o jeden większym/mniejszym od aktualnego. Drugie miejsce gdzie listę ulubionych można wykorzystać to EPG. Tam jest ona jedną z opcji filtrowania (i mnie to bardziej pasuje). Jest jeszcze trzeci kontekst, po wciśnięciu klawisza OK, można się wtedy poruszać kursorem po kanałach (pionowo) i programach (poziomo) w obrębie listy - takie trochę "EPG na sterydach", ale rzadko z tego korzystam. 

Edycja listy odbywa się z głównego menu i faktycznie nie jest najwygodniejsza, ale w każdej chwili każdy kanał można na niej przemieścić. Robię to średnio raz na trzy miesiące. Nigdy nie tworzyłem nowej listy (to już będzie trzy czy cztery lata), zawsze poprawiałem tą którą ustawiłem wstępnie. Co prawda to dekoder ICU100, ale IWU200 ma identyczne międzymordzie.

Pisałem o Stream4k bo na nim jest apka bardzo zbliżona tej z innych dekoderów androidowych, więc być może że i obsługę listy ulubionych ma podobną. Osobiście jej na nim nie używam, więc nie wiem jak wygląda, ale jestem niemal pewien że jest, że można ją edytować i że działa analogicznie jak na IWU200 czy ICU100.