- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam
Posiadam dekoder Sagemcom WHD 80. Padł mi kabel HDMI i nie moge oglądac tv. Czy jest możliwość podlaczenja telewizora pod dekoder po wifi? Jeśli tak, to jak?
Mam telewizor z wifi. Mój modem to funbox 6.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@KamiloNiestety nie. Po wifi łączy się dekoder z modemem, a do TV transmisja idzie po HDMI. Zerknij, bo z tyłu powinno być jeszcze gniazdo SCART,a więc od biedy można i to połączenie wykorzystać, ze stratą jednak jakości (pod warunkiem, że TV ma ten typ wejścia)
https://pl.wikipedia.org/wiki/SCART
Jeśli TV ma wifi, możesz podłączyć do modemu po tym wifi, ale wtedy telewizji Orange przez dekoder niestety nie pooglądasz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@KamiloNiestety nie. Po wifi łączy się dekoder z modemem, a do TV transmisja idzie po HDMI. Zerknij, bo z tyłu powinno być jeszcze gniazdo SCART,a więc od biedy można i to połączenie wykorzystać, ze stratą jednak jakości (pod warunkiem, że TV ma ten typ wejścia)
https://pl.wikipedia.org/wiki/SCART
Jeśli TV ma wifi, możesz podłączyć do modemu po tym wifi, ale wtedy telewizji Orange przez dekoder niestety nie pooglądasz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Whd 80 po wifi?
Cześć @Kamilo
Kabel HDMI przesyła obraz i dźwięk z dekodera do telewizora. Jeśli padł Ci kabel HDMI to do momentu kupna/wymiany kabla HDMI możesz dekoder i TV ( jesli telewizor też posiada to złącze SCART) podłączyć poprzez to złącze Scart. Znajduje się ono z tyłu obudowy dekodera WHD 80. Wtedy będziesz mógł oglądać TV tylko że jakość obrazu będzie słabsza.
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Whd 80 po wifi?
Jak może "paść kabel"? Co w nim padło? Myszy przegryzły?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Whd 80 po wifi?
Jak się coś zepsuje to trzeba naprawić. Skąd przekonanie że w tym konkretnie przypadku chodzi o kabel HDMI a nie np. dekoder? Jeśli sam sobie z naprawą nie radzisz to wezwij serwis. Zdalnie wiele Ci nie pomożemy.
WiFi nie jest alternatywą dla HDMI, ale możesz go użyć do podłączenia TV do internetu. W zależności co tam jest w tym TV zainstalowane (gdybyś podał model może dałoby się powiedzieć coś więcej), daje to większe lub mniejsze możliwości, ale żadna z nich nie obejmuje IP TV od Orange: ta jest dostępna tylko na sprzęcie Operatora, nie na własnych dekoderach/telewizorach/komputerach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Whd 80 po wifi?
Problem rozwiązany. Kupiłem w euro nowy przewód i wszystko już śmiga.