- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pytanie do użytkowników tunerów TV z usługi Orange Love.
Rozważam zakup usługi Love (telefon, internet, tv, sim).
Kilka lat temu miałem TV z Orange jednak bardzo denerwujący był start tunera TV, który trwał pewnie ze 30 sekund. Chodziło chyba o sprawdzenie jakiś uprawnień czy autoryzację. Po prostu po włączeniu urządzenia oglądałem przez pół minuty logo Orange, lub mogłem iść zrobić sobie herbatę zanim zobaczyłem jakikolwiek kanał TV.
Czy w obecnych tunerach też start jest taki długi, czy coś się zmieniło?
Liczę na Waszą odpowiedź.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udało się zmierzyć. Wyszło 35 s.
▬▬
Edit: @debowymocny1
sprawdź, proszę, czy któryś z wpisów okazał się dla Ciebie w jakimś stopniu pomocny . Jeśli tak, to prosimy o oznaczenie go jako rozwiązania │Opcje posta → Zaakceptuj jako rozwiązanie│. Dzięki temu innym łatwiej będzie go odnaleźć .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tuner TV z Orange Love - szybkość uruchamiania
@debowymocny1 O jaki pytasz się dekoder ale nic sie nie zmieniło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder do TV, modeli z oferty Orange nie znam, nie wiem - czy są jakieś do wyboru?
Obecnie mam Cyfrowy Polsat. Czy w Orange będę miał jak w Polsacie - czyli włączam pilotem tuner i po jednej sekundzie oglądam ostatnio pozostawiony kanał czy będę czekał aż się herbata w szklance zaparzy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@debowymocny1 Do ADSL/VDSL są to UHD88 i WHD80 do światlowodu jest to ICU100 i wszystkie nie będą startować w 1 sekunde.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimdziękuję, prawdopodobnie wybrałbym te co mogą odbierać sygnał w technologii satelitarnej Sagemcom WHD80 lub UHD88.
A czy znasz mniej więcej ile czasu zajmuje im uruchomienie się. Sytuacja, gdy tuner jest wyłączony i wyświetla się tylko godzina, włączam pilotem i po jakim czasie zobaczę obraz. 5, 10, 20 sek, dłużej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@debowymocny1 Chyba więcej niż 30 sekund. Może kolega @mabud73 sprawdzi czas uruchamiania się z góry dziękuje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do dekodera ICU100 Samsunga (TV ze światłowodem) - naciśnięcie Power na pilocie dekodera powoduje praktycznie natychmiastowe wyświetlenie obrazu na moim TV. Zarówno przy HDMI jaki analogu, z którego korzystam na drugim takim dekoderze (multiroom).
Oczywiście mówię o włączaniu dekodera, który był w trybie czuwania a nie o "zimnym starcie" od zera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@juzewo taki start mi chodziło (z czuwania), dziękuję za odp.
U mnie na razie nie ma światłowodu więc nadal ciekaw jestem jak to jest w tych tunerach Sagecom...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wynikami pewnych testów podzielił się kiedyś @ReNe w tym temacie. Ale korzysta(ł) On z technologii IPTV i czasy mierzył - jak mi się zdaje - przy "zimnym starcie" od zera.
Postaram się jeszcze w tym temacie podać wyniki dla WHD 80 na SAT . Muszę tylko zadzwonić do rodzinki .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2