- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
mam pytanie czy jest możliwość podpięcia dekoderu Orange pod Funbox który nie jest na mojej umowie? Po przejściu na Orange Love dostałem dekoder który w moim domu niestety jest mi zbędny gdyż korzystam już z innych usług, i pomyślałem o tym aby podpiąć go u innego członka rodziny który również korzysta z Orange. Po pierwszej próbie identyfikacja nie chce mi przejść i wyrzuca błąd połączenia, i tu moje pytanie, czy idzie to jakoś ominąć? Lub czy gdybym aktywował dekoder pod moim funboxem, a następnie podpiął go pod innego funboxa to będzie działać?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla ciekawskich zakończenia akcji, a może to też komuś pomóc to nie da się oglądać telewizji kablowej na innym routerze niż nas własny ;D Zaktywowałem go na swoim internecie i też zrobiłem uprawnienia do odbierania kanałów, wszystko działało jak należy, ale po podpięciu pod inny funbox najzwyczajniej w świecie nie dostaje internetu do siebie i jest jakby martwy.. (wisi na logo) Z czasem może spróbuje podpiąć pod satelitę i zobaczę czy to coś da, bo któryś z kolegów wyżej pisał, że router pod który wtedy podpięty jest modem nie potrzebuje nawet połączenia z internetem. Także pomyślałem, aby na zbędny router wklepać swoje dane i podpiąć tylko pod modem. Choć też nie wiem czy by działało, czy nie musi koniecznie być FunBox.. Hmm no nic, dzięki wielkie za pomoc wszystkim piszącym 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telewizja podpiętą pod inny internet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak sobie gdybam ale jak to jest telewizja po IPTV to nie ale po SAT chyba jest to możliwe korzystać w innym miejscu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wychodzi na to samo bo uprawnienia bierze z internetu. Jednak co by było gdyby ktoś miał w domu też Funboxa? W IPTV by raczej nie dało, karta TV musi być zamontowana na centrali podobno, ale w SAT? Czemu nie!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ludwik1Po SAT będzie działać w innym miejscu też na mobilnym Internecie, na IPTV tylko tam gdzie jest usługa, można podłączyć inny router nie koniecznie FB czy LB jak Asus DSL-AC68U i TV będzie działać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Yeltet po pierwsze jaki dekoder? Po drugie kablem go spiąć z FunBox i musi działać jak jest net, jak nie był aktywowany to u siebie aktywuj, potem będzie działać gdziekolwiek, dekoder sat ma kartę więc nie jest przypisany do lokalizacji, uprawnienia przejdą bez problemów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc 🙂 Dekoder to Sagemcom WHD 80 podpięty pod Funboxa (1.0 ?). Właśnie chciałem wiedzieć czy IPTV by chwyciło bo SAT niestety w tym miejscu nie mam, a chciałem spróbować po najniższej linii oporu 🙂
@Piotrekk85 Co miałeś na myśli mówiąc o dodatkowych opłatach jeśli mogę wiedzieć? Czy Orange mogłoby naliczyć na tą drugą umowę jakieś dodatkowe opłaty z tego powodu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ludwik1napisał(-a)Wychodzi na to samo bo uprawnienia bierze z internetu.
A od kiedy to w wersji SAT bierze uprawnienie z internetu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj