Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizja podpiętą pod inny internet.

ROZWIĄZANE
Anonim
Nie dotyczy

W NC+ jest potrzebny dowolny router bez Internetu do multiroomu żeby była komunikacja z głównym routerem.

bluesmanniak
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

@Piotrekk85napisał(-a)
To, że w przypadku telewizji sat w Orange nie jest potrzebny internet, a sam router. Absurdalnie, ale tak jest.

Oj @Piotrekk85, tyle to ja już dawno wiem, ale spójrz na poprzednią stronę o co ja pytałem? Chodziło o to, że @ludwik1 zadeklarował, że odbierając SAT uprawnienia bierze się przez internet Emotikon: Szczęśliwy

ludwik1
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Bo tak jest w instrukcji i w filmikach. Logiczne że przez SAT jak oferta nc+ ale może karta musi okresowo się łączyć? Nawet w najnowszej ofercie SAT dają mobilny router by się łączył z Internetem.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

To pozorne zabezpieczenie. Wystarczy panel routera na odpowiednim IP.
bluesmanniak

Jest coś w instrukcji o pobieraniu uprawnień? Ja nie spotkałem...

Przy TV-SAT Internet potrzebny do aktywacji i do aktualizacji oprogramowania dekodera. Może do jeszcze jakichś usług, które daje dekoder (VOD?), ale uprawnienia? To zawsze było z satelity...

ludwik1
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Nie ma o uprawnieniach jest że do działania telewizji jest niezbedne podłączenie.

bluesmanniak

No jak nie ma, to po co było pisać, że uprawnienia z sieci pobiera - zamieszanie kolega spowodował na kilkanaście postów.

Anonim
Nie dotyczy

Wiadomość zawiera wideo

@ludwik1napisał(-a)

Nie ma o uprawnieniach jest że do działania telewizji jest niezbedne podłączenie.

Masz opłaconą usługę na odbiur satelitarny z tego dekodera czy kablową?

Jak tylko satelitarna usługa jest aktywna to kablowa nie będzie działać.

Co do potrzeby routera przy tym dekoderze, potrzebny jest do aktualizacji oprogramowania i usług kablowych, normalnie do odbioru telewizji satelitarnej jest zbędny, zresztą na filmiku to też jest @Piotrekk85 Emotikon: Mrugający

Highlighted
Yeltet
Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
Solution

Dla ciekawskich zakończenia akcji, a może to też komuś pomóc to nie da się oglądać telewizji kablowej na innym routerze niż nas własny ;D Zaktywowałem go na swoim internecie i też zrobiłem uprawnienia do odbierania kanałów, wszystko działało jak należy, ale po podpięciu pod inny funbox najzwyczajniej w świecie nie dostaje internetu do siebie i jest jakby martwy.. (wisi na logo) Z czasem może spróbuje podpiąć pod satelitę i zobaczę czy to coś da, bo któryś z kolegów wyżej pisał, że router pod który wtedy podpięty jest modem nie potrzebuje nawet połączenia z internetem. Także pomyślałem, aby na zbędny router wklepać swoje dane i podpiąć tylko pod modem. Choć też nie wiem czy by działało, czy nie musi koniecznie być FunBox.. Hmm no nic, dzięki wielkie za pomoc wszystkim piszącym Emotikon: Szczęśliwy 

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Wymieniłeś się też danymi rejestracyjnymi neostrady?