- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
@ketrasaArturnapisał(-a)@pawelllllTam masz taką samą usługę telewizyjną w wersji podstawowej, około 50 kanałów.
Orange TV GO to nie taka sama aplikacja jak Orange TV. Jakość może będzie podobna ale obsługa z pewnością nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
@pawelllll Na razie na NO nikt się nie chwalił korzystaniem z nowej aplikacji. W oczekiwaniu na oficjalne materiały od Orange pozostaje Tobie delektowanie się zrzutami ekranu ze sklepu Google.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
@pawelllllnapisał(-a)Od kwietnia pojawiła się taka opcja.
Tyle że z opisów nie bardzo wiadomo jak to działa
Co więcej konsultanci też za bardzo nie wiedzą.
Ktoś wie i może to szerzej opisać?
Orange TV to aplikacja na telewizor, która umożliwia oglądanie telewizji na dużym ekranie bez dekodera. Działa na telewizorach z Android TV wersja 10 i wyższe oraz na telewizorach z adapterem Smart TV (TV stick).
orange tv nie mylić z orange tv go
możesz tą nowa tv oglądać np na internecie od innego operatora (bedac u rodziny, znajomych itp)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
@pawelllll no to się pochwalę, że dziś widziałem..menu takie samo jak dla Android TV. Instalujesz z poziomu sklepu w menu TV. Taka ikonka Orange TV obok innych ikonek dostawców treści ( Netflixy czy Max)
Samo dzialanie problematyczne dla sticków, bo o ile normalny TV ma pilota z guziczkami, o tyle stick ma menu nawigowalne ( kółeczko w środku, strzałka i przycisk w lewo i prawo, góra dół)
Aplikacja uczy się pilota i guziczków, ale co mnie niepokoi, to brak multiroomu, konieczna wiedzą o klasie odbiornika i numerze wersji Androida na TV, oraz to, że "podobno" na FTTH i np mobilną usługę jako podstawy do transmisji mają być różne oferty kanałów, ale to się jeszcze wyjaśni..bo nie wiem jeszcze.
Ważne, żeby odróżniać Orange TV od Orange TvGo. To różne opcje usług TV
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
Odnośnie kwestii, zgodności systemu to przed zakupem można sprawdzić, czy apka jest widoczna w sklepie Play i możliwa do pobrania. Jeżeli jest, to aplikacja zgodnie z regulaminem sklepu Play musim być kompatybilna z urządzeniem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
@agat13 no właśnie..... dobre pytanie....co z multiroomem, mam wrażenie że teraz oferują dużo gorszą usługę niż jeszcze kilka dni temu.......
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
@agat13 dla intenetu mobilnego bedzie inny (czytaj mniej kanałów) pakiet tv i dla ftth inny ale to żadna nowość bo o ile dla dth pakiet optymalny miał miej kanałów jak przy iptv tak i dla internetu mobilnego tych kanalow jest po prostu mniej.
niestety to kwestia licencji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
Oddawałem w salonie starego fanboxa i dekoder i przy okazji zapytałem o Orange TV. Miła Pani próbowała mi przez 5 min wytłumaczyć jak to działa przy jakich abonamentach warunkach itp ale słabo to ogarnąłem. Tym bardziej że oprócz Orange TV Go są w sumie dwie usługi Orange TV 🙂
Ta o której tu mowa działa chyba tylko przy TV MAX
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
Dobrze rozumiem, że na obecną chwilę są 2 usługi telewizyjne w Orange?
1. OTT z aplikacją na telewizory + Multi dekoder
2. IPTV na Love z ICU lub IWU.