- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mam pytanie odnośnie sterowania pilotem od tv aby móc sterować dekoderem. Wcześniej miałem tv Samsunga i nie było takiego problemu. Podłączyłem dekoder przez HDMI z tv i pilot od tv sterował dekoderem teraz podłączyłem tv TCL C725 i niestety nie mam takiej możliwość dekoder nie reaguje na pilota od tego tv, ani mały ani duży pilot nie reaguje, oczywiście pilot od dekodera steruje dekoderem ale jakoś 3 piloty nie cieszą oka 🙂
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AfGaN1939 wcześniej nie miałeś problemu bo dekoder icu 100 też jest firmy Samsung i dlatego mogłeś obsługiwać jednym pilotem, a w tej konfiguracji to nie zadziała chyba że sprawisz sobie jakiś uniwersalny pilot.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AfGaN1939 wcześniej nie miałeś problemu bo dekoder icu 100 też jest firmy Samsung i dlatego mogłeś obsługiwać jednym pilotem, a w tej konfiguracji to nie zadziała chyba że sprawisz sobie jakiś uniwersalny pilot.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterowanie dekoderem icu100 a tv Android
Dzięki za odpowiedź, miałem jednak nadzieję że będzie ona innej treści 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AfGaN1939 niestety taki urok tych dekoderów 🙁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AfGaN1939ale skąd trzy piloty? Jeden do dekodera, drugi do TV a trzeci?
To jest faktycznie irytujące że w czasach euozłączy każde urządzenie podłączone do TV mogło go przynajmniej włączyć i wyłączyć, w zasadzie pilot od TV nie był potrzebny. Ale wraz z HD, HDMI, HDCP, CEC nadeszła era totalnej niekompatybilności. Nic już niczego nie musi sterować, każdy chce mieć swojego pilota.
Niektóre smartfony mają IR i nimi daje się praktycznie każdy odbiornik sterować. Tak ma np. Redmi Note 4 od Xiaomi. Ale to oczywiście półśrodek, nadal jest to n pilotów tyle że w jednym urządzeniu.
No i gdzie to sterowanie wszystkiego komendami głosowymi, przecież miało być standartem już w 2015...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Trzy piloty bo dwa od tv TCL C725 i jeden od icu100. Mimo wszystko dzięki za odpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AfGaN1939napisał(-a)@j131 Trzy piloty bo dwa od tv TCL C725 i jeden od icu100. Mimo wszystko dzięki za odpowiedź.
Nadal nie łapię: masz TV i dekoder, dlaczego potrzebne są dwa piloty do jednego TV?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie powiedziałem że są potrzebne @j131 jeden ma przyciski z numerami itp. a drugi jest ala Smart