- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung ICU 100 - HDMI CEC, automatyczne sterowanie tv/audio innych producentów
Mam Panasonica, ma funkcję hdmi-cec (dość ubogą), ale mogę sterować np. głośnością w amplitunerze. Nie mogę w ten sposób za to zmieniać kanałów na dekoderze.
Jakbym miał tv Samsunga to pewnie bym nie zakładał tego wątku, bo wszystko by działało
Hdmi cec na dekoderze jest fajne, bo możliwe jest wtedy włączenie jednym przyciskiem zarówno dekodera, tv jak i audio oraz automatyczne przełączenie na odpowiednie wejście hdmi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@cp do kilku sprzętów mam aplikacje na telefon, po wi-fi fajnie się steruje, gro mojego sprzętu ma takie aplikacje i jak w zasięgu wi-fi jestem to sterowanie działa, pilot do tego się nie umywa, może coś takiego kiedyś ICU 100 dostanie, mniej fatygi niż modyfikacja softu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim do innych sprzętów też mam aplikacje, ale do icu takiej nie ma i ciekawe czy będzie. Marzy mi się taka aplikacja która by sterowała każdym sprzętem po wifi, ale chyba jeszcze trochę będę musiał poczekać.
Z pilotem chodzi mi o prosty przypadek. Chcę coś oglądnąć: biorę pilot od dekodera naciskam power i już wszystko śmiga. Mając kilka aplikacji, nie osiągnę tego samego tak szybko i prosto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterowanie po HDMI załatwia najważniejsze, resztą aplikacje sterują, w ogródku muzyczką steruję z KD Pioneer, normalny pilot na nic się zda w takim wypadku, wi-fi mam w domu i na ogródku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możesz zobaczyć jak sterować urządzeniami przez taką apke https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smadav.remote.control.forall
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim apka może być spoko, ale mało który telefon ma teraz podczerwień. Mój nie ma, więc odpada
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@cpSą tez apki po IP
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
aż mi się nie chce wierzyć, że najlepszy dekoder orange nie ma obsługi cec...myślałem ze to u mnie coś nie gra z philipsem 6561, ale soundbar lg łączy się i włącza automatycznie po właczeniu tv i nie mogłem zrozumieć co jest nie tak z dekoderem, gdzie w CP nawet najtańsze sztuki obsluguja cec ;//
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »