- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Repeater spoza oferty Orange a telewizja
Witam,
Jak skonfigurować repeater spoza oferty orange, aby było możliwe oglądanie telewizji w Orange?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
REPEATERY SPOZA OFERTY ORANGE A TELEWIZJA
@ZagubionaAnia nic nie piszesz jaki to repeater, jaki masz modem i dekoder, na forum jest trochę o tych połączeniach, tu masz przykładowy wątek z rozwiązaniem https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/Orange-%C5%9Awiat%C5%82ow%C3%B3d-dekoder-ICU-100-Wzmacznia...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ZagubionaAnia pierwsza sprawa, reporter musi obsługiwać WiFi 5GHz, kanał 100. Inaczej nie będzie działał.
Następnie, reporter podłączyć blisko FunBox-a i najlepiej sparować reporter z FunBox-em po przez przycisk WPS.
To teoria. Reszta po podaniu modelu i technicznych możliwości reportera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Repeater dlink AC1300 (DAP-1620).
Dom z budownictwa z cegły.
Nie czaję idei postawienia repeatera koło modemu... Repeater kupiłam, aby poszerzyć sieć. Chciałam go zamontować na "obrzeżach" sieci generowanej przez modem, aby stworzyć kolejną "sferę" sieci wifi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ZagubionaAnia: Chodzi o to żeby się "sparowały" bez problemu. Potem możesz go odsunąć tak daleko jak to możliwe. Ale na pewno nie "na obrzeża" gdzie sygnał już znika bo będzie się rwało. Tylko eksperymenty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hmm. Mam wrażenie, że repeater resetuje swoje ustawienia za każdym wyłączeniem.
Na chwilę obecną widzę go w appce ,,Mój Funbox".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ZagubionaAnia: to widziałaś?
https://www.youtube.com/watch?v=SuuWuIZhhtI
Mimo wszystko, obawiam się że na samym WiFi z ekstendera dekoder nie nawiąże połączenia z FB. Rozważ konfigurację opisaną w wątku cytowanym przez @slav72
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No sprawa jest taka, że modem jest od Orange, a repeater od dlinka i wszystko zaczyna się... chrzanić.
Doszłam do momentu w którym dekoder widział sieć, ale nie można było użyć WPSu. A tego okna konfiguracyjnego nie dało się obejść... (chętnie podałabym dane "z ręki").
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ZagubionaAnia: no właśnie, nad dekoderem i jego konfiguracją mamy zero kontroli. "Z ręki" można mu najwyżej przywalić.☹️. Dlatego jedynym słusznym sposobem jest połączenie go kabelkiem z siecią w której znajduje się FB. Ta sieć może iść częściowo przez WiFi - (taki mostek WiFi), do tego sprowadza się cytowane wcześniej rozwiązanie. Inaczej obawiam się to nie zadziała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie obwiniam Pana, ale... no jak Orange może sprzedawać takie niekonfigurowalne śmiecie 😞
- « Poprzedni
- Następny »