- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z telewizją po przesiadce na dekoder 4K multi
zamień dekodery między telewizorami, multi wpięty do telewizora czy przez jakiś amplituner?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Póki co testuje zamianę kabli HDMI, jeśli to nie poskutkuje to zamienię urządzenia, bezpośrednio do TV podłączony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wyłączyłeś dekoder będąc na głównym, startowym ekranie w aplikacji YouTube? Jeżeli tak, to w moim przypadku pomaga wyjście z aplikacji i ponowne jej włączenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wyłączony był na jakimś kanale i po uruchomieniu na drugi dzień i wejściu w YT zdarzył się taki przypadek jak na załączonym obrazku, ale jest to rzadkość bo może 2 raz odkąd go mam, ale częściej bo około 2,3 razy w tygodniu zdarza się pikseloza po włączeniu dekodera, ledwo się doczytam z bliska TV 😆 Wtedy pomaga restart, nie wyłączenie i włączenie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Danczes9988napisał(-a)Tylko kurczę ich dzieli nie wiem, 2 metry? Tyle że jest w pomieszczeniu obok, dalej bo około 10 metrów mam 4k stream na innym tv i działa idealnie od początku.
Jak Ci się udało wziąć 4k multi na multiroom? Jakis czas temu wymieniłem ICU100 na stream, chciałem teraz dobrać 4k multi i na infolinii powiedzieli, że nie ma takiej możliwości. Wydają go tylko jako główny dekoder. W salonie orange identyczna odpowiedź usłyszałem. Co gorsza, jakbym wymienił stream na multi to nie ma możliwości powrotu do 4k stream, bo go wycofują. Sygnał puszczam po wifi (brak możliwości kabla) i na stream jeszcze ani razu nie wyskoczył komunikat o słabym sygnale. Na ICU100 działo się to notorycznie, zawsze jak router zmieniał kanał wifi na wyższy niż 100. Wolałbym dekoder z androidem na multicast, ale jak bedzie podobnie z wifi jak na ICU100 to kiepsko i ten brak możliwości powrotu do stream...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmień plany. Albo kabel albo Stream 4k. Tylko tak to zadziała bez bólu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@shimo WiFi i streaming przez multicast to nie jest najlepsze połączenie. Nie bez powodu Orange zaleca maksymalnie jeden dekoder podłączony w ten sposób.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po prostu poszedłem do salonu i powiedziałem że chciałbym wymienić dekoder na najnowszy. Nie robili żadnego problemu, bo z tego co kiedyś wyczytałem możesz wymieniać na to co chcesz i nie mogą ci odmówić, bo płacisz za to co miesiąc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem rozwiązany.
Widocznie coś nie współgrało z HDMI CEC i głównym przyciskiem od dekodera, teraz wyłączam i włączam cały zestaw tym mniejszym przyciskiem "TV" na pilocie od dekodera i wszystko śmiga.
Dzięki chłopaki za porady i główkowanie 👌🏼
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Danczes9988napisał(-a)Problem rozwiązany.
Widocznie coś nie współgrało z HDMI CEC i głównym przyciskiem od dekodera, teraz wyłączam i włączam cały zestaw tym mniejszym przyciskiem "TV" na pilocie od dekodera i wszystko śmiga.
Dzięki chłopaki za porady i główkowanie 👌🏼
Co konkretnie pomogło? Kabel HDMI czy zmiana miejscami?