- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy po aktualizacji dekodera 4K Multi
@janio1 Czy naprawdę tak trudno przerzucić te aż 6 stron. Na stronie 2 jest obrazek i opis wątku w temacie, który sam otworzyłem. W międzyczasie pojawił się kolejny wątek w tym samym temacie i nie ma sensu zaczynać opisu od początku skoro było info ode mnie, że dokładnie sprawę poruszałem we wcześniejszych wiadomościach. Co by było w przypadku konieczności przerzucenia kilkuset stron, jak to na wielu forach bywa. Powodzenia w poszukiwaniach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sorry, straciłem wątek. Myślałem że piszesz o zupełnie czym innym. Ode mnie mogę dodać że na moim TV wyświetlał się podobny komunikat kiedy telewizor był włączony dłuższy czas. Na dole ekranu pojawiał się napis podobny do twojego o wyłączeniu urządzenia. Nie pamiętam co robiłem, ale udawało mi się ten napis wyłączyć. Ponieważ dekoder i TV głównie obsługuje żona to mnie przywoływała. Powtórzyło się to chyba ze trzy razy, ale tylko wtedy kiedy sprzęt pracował dłuższy czas. Wydaje mi się bo już nie pamiętam że wszystkie opcje zasilania, uśpienia na TV i dekoderze ustawiłem na ''nigdy''. Na razie problem się nie pojawia. Może i ty pokombinuj. To na prawdę dziwny przypadek. Musi gdzieś w oprogramowaniu lub ustawieniach coś haczyć.Ja też wykorzystuje dwa złącza HDMI. Pierwsze do sundbara HDMI eARC, a drugie do dek 4K Multi. U mnie występuje jedynie taki problem że po uruchomieniu nie od razu startuje. Gdy wypnę wzmacniacz nie ma tego problemu, włącza się szybko.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Janwoj111
Ja równiez posiadam ten dekoder 4K Multi od 18 kwietnia i dostałem 28 maja aktualizacje Androida do wersji 14. Wersja aplikacji którą dostałem to wersja o nr 0.48.17_4612. Zauważyłem ten sam problem z tym dekoderem co u Ciebie czyli dekoder włącza się dioda miga na pomarańczowo, później dioda przechodzi w tryb ciągły i na ekranie telewizora wyskakuje informacja o braku sygnału czyli nie startuje od razu. Zmieniałem kabel HDMI na inny nowy, restartowałem kilkukrotnie dekoder odłączając go zasilaczem, zmiana zasilania w zakładce Zasilanie i energia z 4 godzin na nigdy nic nie daje i nadal ten problem występuje.
Zauważyłem że jeśli pochodzi kilka minut na wyłączeniu czyli standby czyli dioda zapalona na stałe (niska jasność) i ponownie naciskając przycisk włącz na pilocie pojawia się obraz. Ten błąd z brakiem sygnału występuje u mnie już czwarty raz licząc od momentu aktualizacji dekodera do Android 14 czyli od 28 maja. Wcześniej na Android 12 przed aktualizacją nie występował ten problem z brakiem sygnału. Ewidentnie problemem w tym dekoderze w Android 14 jest wadliwy nowy soft. Poprawienie tego problemu poprzez wydanie/wgranie nowej aktualizacji poprawiło by start dekodera.
Posiadam jeszcze drugi dekoder Orange do multiroom 4K Duo z Android 14 i ten problem z brakiem sygnału tam nie występuje obraz startuje od razu 🙂 Wcześniej przed 4K Multi posiadałem dekoder IWU 200 i nie było problemu z brakiem sygnału uruchamiał się obraz od startu jedynym mankamentem w IWU 200 było co jakiś czas problem z błędem połączenia S01, ponieważ dekoder był połączony przez Wi-Fi dopiero zmiana połaczenia poprzez podłączenie go kablem Ethernet rozwiązało ten problem
Jeśli byłaby taka możliwość to proszę Orange dział techniczny o poprawienie zaistniałego problemu z dekoderze 4K Multi z Android 14 w wersji o nr 0.48.17_4612.
Życzę miłego wieczoru 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego wynika że w niektórych 4K Multi aktualizacja zepsuła oprogramowanie i coś nie spasowało. Przypomina mi to aktualizację windows które czasem psuły różne rzeczy w komputerach. Teraz jest pytanie dlaczego nie wszystkie dekodery? Czyżby one miały różne numery kompilacji i od tego jaki numer oprogramowania, lub jak datowane było kolejne oprogramowanie tak reagują na aktualizację do Androida 14. W moim chyba wszystko przebiegło prawidłowo? Jak na razie nie zauważyłem rzeczy które psuły by cokolwiek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1 spróbuje zgłosić ten problem na Orange czacie aby doradca przekazał to do działu technicznego. Może uda się rozwiazać ten problem. Jesli ktoś ma podobny problem z tym dekoderem to zachęcam aby zgłosić tą sytuację na Orange czacie do działu technicznego 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 Też tak myślę, żeby to nagłaśniać, wtedy Orange wyśle jakąś łatkę naprawczą jak było ostatnio kilka tygodni temu w przypadku 4K Multi kiedy zawieszał się co kilka dni wyświetlając menu bez możliwości wyświetlenia kanału, brak dźwięku, czarny ekran z dolnym paskiem. Tylko restart dekodera lub odłączenie od sieci usuwało tą anomalię. Orange podobno o tym wiedziało i po jakimś czasie naprawili błąd. Pisaliśmy o tym na Nasz Orange.
- « Poprzedni
- Następny »