- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy po aktualizacji dekodera 4K Multi
@atlas_cudow, dość ciekawy artykuł: Wybór kabla HDMI – jakie parametry mają znaczenie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@einsiedler faktycznie fajny artykuł, z kablami USB potrafią być "podobne przygody".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@einsiedler Właśnie w temacie kabli HDMI mam taki problem (od czasu do czasu), że podłączony tym kablem Soundbar wyłącza się i dźwięk przechodzi na głośniki TV. Trzeba w ustawieniach przywrócić odtwarzanie przez ten głośnik zewnętrzny. Za jakiś czas potrafi się znowu wyłączyć i sytuacja powtarza się w bliżej nieokreślonych momentach czasu. Nie wiem, czy do kabla dostają się jakieś zakłócenia, obecnie nie jestem w stanie tego określić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janwoj111 To raczej nie wina kabla HDMI. Jak masz podłączone urządzenia? Soudbar masz podłączony do TV?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janwoj111, właściwie dobrane przewody i dobre jakościowo to podstawa.
@atlas_cudow we wcześniejszym poście co do dekodera dobrze ci poradził, będziesz mógł to zweryfikuj tę kwestię.
Ja pożyczyłem najpierw kabel, okazało się, że to wina mojego i dopiero wtedy kupiłem nowy - od tamtego czasu mam spokój.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Masz rację, @Janwoj111 powinien ogarnąć swój TV i poustawiać połączenia HDMI na sztywno ( bez AUTO ).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Soundbar jest naturalnie podłączony jest do TV. To urządzenie akurat nie ma nic wspólnego z dekoderem jak w temacie. W każdym TV ustawienia wejść HDMI są różnie zorganizowane. U mnie poszczególne urządzenia HDMI są na stałe przypisane do swoich wejść i nie widzę możliwości ustawienia AUTO.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janwoj111 Że soundbar podpięty do TV to oczywiste, tylko do jakiego gniazda? Zwykłe HDMI, czy ARC ( eARC )? A dekoder jak masz podpięty? Do belki czy bezpośrednio do TV?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janwoj111 Pociesze cię że raczej już nic z tym nie zrobisz. Taki urok niektórych soundbarow. Sam mam Denona, który w większości przypadków działa dobrze, ale np kiedy go włączę, kiedy odpalony jest np Netflix, to nie przełącza się na soundbar. Muszę wyłączyć aplikacje, wtedy się przełącza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matt11 Soundbar podłączony do jedynego oczywiście HDMI ARC. Dekoder bezpośrednio do TV. Niestety sprzęty zewnętrzne nie jednakowo współpracują z różnymi TV i stąd pojawiają się problemy. Wracając do dekodera to mam drugi Stream 4K (multiroom) i chodzi bezproblemowo mimo, że z uwagi na odległość od routera nie jest spięty przez LAN tylko pracuje pod WiFi i nie mam z nim problemu.