Problemy po aktualizacji dekodera 4K Multi

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2115
  • 9173
  • 71

@Matt11  z tego co piszesz faktycznie wygląda na wadliwy soft. Czy włączenie opcji "nigdy" pomogło u Ciebie w jakikolwiek sposób?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 37
  • 168
  • 1

@Glut Szczerze mówiąc, to nie wiem 🙂 tzn. nic się nie zmieniło. Screena wstawiłem zrobionego zaraz po resecie do fabryki, więc nic nie było ustawione. Ja w tym ustawieniu zawsze używałem opcji ,, nigdy".

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 40
  • 0

@Matt11 Zauważyłem, że we wcześniejszych mailach pospieszyłem się i napisałem, że mam Androida 15, naturalnie to pomyłka, powinno być 14 jak u innych. Wersja oprogramowania to 0.48.13_4420. Widać, że mamy różne wersje. 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 37
  • 168
  • 1

@Janwoj111 Wszystko się zgadza. Wersja, którą masz zainstalowaną , to pierwsza z Androidem 14. Być może to, że dostałem dwie szybkie aktualizacje wynika z tego, że zrobiłem zgłoszenie techniczne i ktoś się tym zajął . Chyba robię za królika doświadczalnego😀

• 9
  • 40
  • 0

@Matt11 Zakładając światłowód w styczniu tego roku często dzwoniłem do tzw. doradców, zauważyłem, że to jest loteria i trafia się zupełnie przypadkowo na ich umiejętności. Z jednymi można się dogadać i wiedzą co się do nich mówi, natomiast z innymi lepiej zakończyć rozmowę i spróbować jeszcze raz.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2115
  • 9173
  • 71

@Matt11napisał(-a)

@Janwoj111 Wszystko się zgadza. Wersja, którą masz zainstalowaną , to pierwsza z Androidem 14. Być może to, że dostałem dwie szybkie aktualizacje wynika z tego, że zrobiłem zgłoszenie techniczne i ktoś się tym zajął . Chyba robię za królika doświadczalnego😀

@Matt11  bardzo możliwe, tym bardziej, że sam stwierdziłeś, że jest po nich trochę lepiej.

• 9
  • 40
  • 0

Przed chwilą dostałem aktualizację (nie w nocy) do wersji 0.48.17_4612, ale tak jak przypuszczałem nic mojego problemu nie rozwiązało. Po wyłączeniu TV i ponownym włączeniu pojawia się ten sam ekran, czyli brak sygnału z dekodera i zapytanie, czy włączyć sygnał a tego poprzednio (w starej wersji Androida) nie było. 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3914
  • 18233
  • 95

Próbowałeś zmienić kabel HDMI? Kilka dni temu miałem podobnie. Dekoder normalnie się wyłączał za pomocą HDMI CEC ale już się nie wzbudzał. Wymiana kabla HDMI rozwiązało sprawę. 

• 9
  • 40
  • 0

@atlas_cudow Będę musiał popróbować. Na razie mechanicznie go wyprostowałem, bo podejście jest z boku a kabel jest ciężki i ciągnie do dołu a te styki co są najwyżej mogą nie spinać się. Musiałbym sprawdzać za co odpowiedają te górne styki, ale nie bardzo mi się chce szukać. Ponadto w tych okolicach kurz się zbiera i teki mogą być efekty. Zresztą jak wyłączę TV i zaraz włączę to tego efektu nie ma, dopiero już po pół godzinie. Czyli trzeba działać metodą prób i błędów.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3914
  • 18233
  • 95

Jeszcze tylko dodam, że mam 2 kable HDMI , 3 metrowe na których w ogóle nie działa HDMI CEC. Nie wiem czy to kwestia długości czy samych kabli. Sam jestem w szoku, że coś takiego ma miejsce.