- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
mam problem z pilotem do dekodera 4K Multi od Orange. Objawy są dość specyficzne:
-
Czasami pilot w ogóle nie reaguje na żadne naciśnięcia niezależnie od przycisku.
-
Po kilku sekundach (czasami 3 czasami nawet 30) dekoder nagle reaguje tak jakby wszystkie wcześniejsze naciśnięcia „nadrobił” naraz.
-
Przykłady:
• Naciskam kilka razy +Channel – długo nic się nie dzieje a potem dekoder przeskakuje od razu o wiele kanałów jakbym przytrzymywał przycisk.
• To samo z regulacją głośności – brak reakcji a potem nagła zmiana o kilka poziomów.
• Przy korzystaniu z przycisków numerycznych: naciskam „1” kilka razy brak reakcji a po chwili dekoder przełącza się np. na kanał 111 i jeszcze powtarza tę akcję.
Dodam, że problem na pewno dotyczy pilota a nie dekodera – gdy korzystam z aplikacji mobilnych (różnych nawet darmowych) działających jako pilot wszystko działa płynnie i bez opóźnień.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czytając opinie o samym pilocie w sklepie Orange zakładam, że nie jestem odosobniony - tylko czy komuś udało się taki problem rozwiązać?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@po_prostu_kuba jeśli nie bateria się kończy, to wymień pilota w salonie. Podobno można samego pilota wymienić...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pilot do dekodera 4K Multi – opóźniona reakcja i kumulacja przycisków
@po_prostu_kuba pilot uszkodzony, lub baterie w nim słabe. Wymień baterie jak to nie pomoże to dekoder (pilota).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@po_prostu_kuba jeśli nie bateria się kończy, to wymień pilota w salonie. Podobno można samego pilota wymienić...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pilot do dekodera 4K Multi – opóźniona reakcja i kumulacja przycisków
Dzięki za sugestię!
Baterie są ok, to pierwsze co sprawdziłem, więc w takim razie uderzam do salonu po wymianę pilota 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś