- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy dekoder?
@Anonim Wiem że cierpliwość się opłaca 😉
Mam tylko nadzieję że przy wprowadzaniu nowości w ofercie sprzętowej nie będzie segregacji na lepszych i gorszych klientów czyli FTTH i VDSL
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy dekoder?
To w żaden sposób nie jest związane z ofertą co posiadasz.
U mnie w Olsztynie szukali chętnych wśród studentów informatyki (jakieś ponad pół roku temu) - tam chodziło o testowanie nowych routerów akurat. Warto może też i przejrzeć jakieś lokalne media.
Patrząc bo francuskiej stronie Orange i ich odpowiedniku Nasz Orange - no za jakiś czas będzie. Choć ja bym wolał by skończyły się wszelkie testy, niż okazało się, że soft ma jakieś problemy (jak było z ipv6 na funboxie 2.0).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy dekoder?
Co do testów to sprawa oczywista.
Chodzi mi o takie dzielenie klientów typu nowy dekoder tylko i wylącznie dla korzystających z FTTH a ci na VDSL niech korzystają ze starego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy dekoder?
@Piotrekk85 wybacz za offtop. Miło wiedzieć, że jest ktoś jeszcze z Olsztyna. 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy dekoder?
Nie jest to też związane czy ma lojalkę czy przedłużasz umowę.
Jeśli sprzęt działa i nie zmieniasz usług, wymiany sprzętu nie będzie.
Wymiana sprzętu (na życzenie, nie dotyczy spraw kiedy sprzęt nie działa) jest możliwa w kilku przypadkach:
1) zmieniasz rodzaj usług/technologii gdzie obecny router nie będzie działał
2) dokupujesz usługę i chcesz skorzystać z funkcjonalności, której nie ma stary sprzęt (np. masz neo i lvb 1.1 a chcesz kupić funpacka i dekoder ma łączyć się przez wifi)
3) przy jakiś lokalnych akcjach wymian bardzo starych sprzętów.
Możemy gdybać co będzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy dekoder?
Nie podchodziłbym do tego tak optymistycznie, bo:
1. Dekodery od Orange są od dawna od tego samego producenta, z bardzo podobnym oprogramowaniem. Wątpie zeby nagle dali duzo lepszy sprzęt
2. Podobnie jak w wypadku poprzednich dekoderów, przy przełuzaniu umowy nie dostajesz nowego dekodera. Musiałbyś zrezygnować z TV, oddać sprzęt, poczekać aż systemy Orange to przemielą a potem zamówić nową TV, wtedy dostaniesz nowy dekoder.
3. Nowy dekoder może inaczej się łączyć z platformą TV niż aktualny, więc możesz napotkać problem z połączeniem przez Asusa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy dekoder?
@Piotrekk85 Nie masz racji. W chwili obecnej posiadając funbox 1 mogę wymienić go na funboxa 2 przy przedlużeniu umowy
@rafaello1231 zdobylem specyfikację nowego dekodera i lączy się on z platformą w identyczny sposób
Wymiana sprzętu jest możliwa trzeba tylko wiedzieć jak 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy dekoder?
Ale nie jak wymianę, tylko zwracasz stary - zostajesz na kilka minut bez - i wydają Ci nowy. (to też nie jest związane z przedłużeniem umowy).
Jeśli masz ofertę pakietową, to na życzenie bez zmiany technologii usługi wymiany routera nie będzie.
Sam fakt przedłużenia umowy nie ma nic do tego. Jeśli zmieniasz technologię w trakcie lojalki - wtedy możesz wymienić.